Stop policijskoj brutalnosti

Protest građana Mostara ispred MUP-a HNK nakon premlaćivanja mladića

Hronika 12.04.21, 18:29h

Protest građana Mostara ispred MUP-a HNK nakon premlaćivanja mladića
Ministarstvo unutrašnjih poslova HNK jutros je najoštrije osudilo brutalni ispad dvojice policijskih službenika koji su, kako navode iz MUP-a, odmah udaljeni s dužnosti, a pokrenuta je i unutarnja istraga

 

Povodom brutalnog postupka dvojice policijskih službenika koji su u subotu navečer pretukli mladića pred ulazom u zgradu, u Mostaru je u ponedjeljak poslijepodne održan protest građana koji je organizirala neformalna grupa preko Facebooka.

 

Na protestu je učestvovalo nekoliko stotina građana koji su se okupili ispred zgrade PU Mostar, a zatim ispred zgrade kantonalnog MUP-a.

 

Ranije danas napad na mladića osudili su, među ostalim, i kantonalni premijer Nevenko Herceg te mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova HNK jutros je najoštrije osudilo brutalni ispad dvojice policijskih službenika koji su, kako navode iz MUP-a, odmah udaljeni s dužnosti, a pokrenuta je i unutarnja istraga.

 

- MUP HNK najoštrije osuđuje brutalni ispad policijskih službenika koji se dogodio 10. aprila 2021. godine u 23,05 sati, a za kojeg nema opravdanja. Radi se o klasičnom primjeru prekoračenja ovlaštenja i policijskog kodeksa, zbog čega se duboko izvinjavamo cjelokupnoj javnosti, a posebno mladiću prema kojem se postupalo - saopćili su jutros iz kantonalnog MUP-a.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI