na izbore izašlo svega 27,3 posto registriranih birača

SDA proglasila pobjedu svog kandidata: Kenan Dautović novi načelnik Općine Travnik

Front 11.04.21, 21:09h

SDA proglasila pobjedu svog kandidata: Kenan Dautović novi načelnik Općine Travnik
Predsjednik Općinskog odbora SDA Tahir Lendo objavio je u nedjelju navečer da je Dautović u izbornoj utrci pobijedio Harisa Kanižu, kojeg je kandidirala koalicija "Naša travnička priča"

 

 


Stranka demokratske akcije (SDA) proglasila je pobjedu svoga kandidata, Kenana Dautovića, na nedjeljnim prijevremenim izborima za načelnika Općine Travnik.


Predsjednik Općinskog odbora SDA Tahir Lendo objavio je u nedjelju navečer da je Dautović u izbornoj utrci pobijedio Harisa Kanižu, kojeg je kandidirala koalicija "Naša travnička priča" koju čine Socijaldemokratska partija (SDP) BiH, Narod i Pravda i Naša stranka.


 - Travnik je dobio još jednom načelnika iz SDA i on će, ako Bog da, biti načelnik svih građana ovog našeg prelijepog grada- kazao je Lendo.


 Na prijevremene izbore za načelnika općine Travnik u nedjelju je izašlo 12.827 građana, odnosno 27,3 posto registriranih birača.


Ukupno 47.782 registrirana birača imala su priliku birati između dva kandidata za općinskog načelnika.


Odluka Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH o ponavljanju načelničkih izbora u Travniku donesena je nakon što je na sam dan održavanja lokalnih izbora u BiH, 15. studenoga prošle godine, preminuo kandidat Mirsad Peco, koji je dobio najviše glasova birača.

 

(FENA/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI