Potvrđeno

SIPA napustila KCUS: Završene aktivnosti po naredbi Kantonalnog suda i Tužilaštva KS

Hronika 08.04.21, 19:25h

SIPA napustila KCUS: Završene aktivnosti po naredbi Kantonalnog suda i Tužilaštva KS
Podsjećamo, glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić potvrdila da se od jutros na terenu vrše određene radnje u slučaju predmeta koji je formiran nakon pisma ljekara sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a u vezi s korištenjem respiratora koje je nabavila “Srebrena malina”

 

Iz Državne agencije za istrage i zaštitu potvrđeno je da su završene aktivnosti po naredbi Kantonalnog suda i Tužilaštva Kantona Sarajevo, javlja N1.


SIPA će u zakonskom roku izvijestiti nalogodavce o provedenim aktivnostima.


Podsjećamo, glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić potvrdila da se od jutros na terenu vrše određene radnje u slučaju predmeta koji je formiran nakon pisma ljekara sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a u vezi s korištenjem respiratora koje je nabavila “Srebrena malina”.


Isto potvrdio i portparol SIPA-e Luka Miladinović.


“Po nalogu Općinskog suda u Sarajevu i Tužilaštva KS, pripadnici SIPA-e izuzimaju dokumentaciju, na tri lokacije, o respiratorima ‘Srebrene maline'”, izjavio je Miladinović.


Podsjetimo, glavne tužiteljice Tužilaštva BiH i Tužilaštva Kantona Sarajevo Gordana Tadić i Sabina Sarajlija sastale su se i usuglasile su detalje koordiniranog djelovanja tužiteljstava, u radu na predmetima koji se odnose na uporabu respiratora ACM 812A na KCUS Sarajevo, saopćeno iz Tužilaštva BiH.


(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI