Šta poznati meteorolog misli o politici

Zahiragić predložio Sladića za ministra, on mu ekspresno odgovorio: Ne bih ni da me plaćate suhim zlatom!

Front 07.04.21, 20:22h

Zahiragić predložio Sladića za ministra, on mu ekspresno odgovorio: Ne bih ni da me plaćate suhim zlatom!
Potičem iz radničke porodice kod koje se i dan danas njeguje jugoslovenski princip – red, rad i disciplina. Dakle, ako hoćeš nešto, za to se moraš i izboriti. Iskreno, pošteno i odano. Nikada, ali nikada, ponudu ne bih prihvatio, pa čak i da me platite suhim zlatom, napisao je mladi meteorolog

 


Haris Zahiragić u svojoj diskusiji predložio je da se na poziciju ministra komunalne privrede imenuje Nedim Sladić. mladi i uspješni meteorolog.

 

Sladić je na svom Facebook profilu ubrzo napisao da ‘ne bi ni kada bi ga plaćali suhim zlatom’.

 

“Potičem iz radničke porodice kod koje se i dan danas njeguje jugoslovenski princip – red, rad i disciplina. Dakle, ako hoćeš nešto, za to se moraš i izboriti. Iskreno, pošteno i odano. Nikada, ali nikada, ponudu ne bih prihvatio, pa čak i da me platite suhim zlatom. Meni visoke pozicije ne trebaju u životu. Ne volim dirigovati drugima. Nije to moj životni parametar po kojem igram. Nisu mene tako učili. Od svoje struke i daljnje nadogradnje preko master studija ne želim da odstupam. Želja mi je završiti svoj master studij na koji sam primljen na najboljem britanskom univerzitetu u oblasti meteorologije i klimatologije (Univerzitet u Readingu) čim se pandemija koronavirusa stiša i dovede u mjeru da su studenti sigurni vratiti se u klupe jer od online nastave nema ništa. Nema treninga, a nema ni laboratorijskih vježbi i to nije onda upotpunjeno iskustvo koje mi je neophodno za kasnije. Za studij trebaju novci ili stipendija, ali za to ću se isključivo izboriti sam! Imam svoj jasno definisan put i koračam prema cilju koji kroz moj master studij uskoro može indirektno dati doprinos Bosni i Hercegovini. Za sve sam se u životu izborio, pa ću i za master. A ministarske pozicije ostavite za dosta jače i odlične stručnjake, jer ih ima u izobilju”, napisao je Sladić.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI