Ko će kome 'na noge'

Nastavlja se natezanje između Izetbegović i Vranića: 'Nisam kloniran, sazvao sam sastanak u mom kabinetu u 9 sati'

Front 04.04.21, 20:04h

Nastavlja se natezanje između Izetbegović i Vranića: 'Nisam kloniran, sazvao sam sastanak u mom kabinetu u 9 sati'
Ja sam sastanak sazvao sa rukovodiocima Kliničkog centra, a ne sa kolegama anesteziolozima, koji ne snose odgovornost za nastali eventualni problem, poručio je Vranić

 

Nakon što je KCUS na čelu s Sebijom Izetbegović uputio poziv ministru zdravstva KS Harisu Vraniću da dođe u ovu ustanovu na sastanak u 9 sati sa, kako se navodi, "anesteziolozima iz KCUS-a, ali i svim ostalim uposlenicima koji učestvuju u liječenju Covid–19 bolesnika", novinari Avaza pitali su ministra Vranića hoće li otići na sastanak.

 

Podsjećamo da je prije saopćenja KCUS-a, ministar Vranić je pozvao sutra na hitni sastanak generalnu direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović, šeficu klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a Amelu Katicu Mulalić, šefa službe za održavanje medicinskih uređaja Jasmina Vražalicu i predstavnike stručnog kolegija klinike za anesteziju i reanimaciju, a na temu uvjeta rada i načina tretmana i liječenja osiguranika Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.


 - Jeste li pitali dr. Izetbegović hoće li ona u 9 doći u Ministarstvo zdravstva? Sastanak sam ja prvi sazvao u 9 sati jutros, kloniran još nisam da bi u isto vrijeme bio i u KCUS-u. Dakle, sastanak je zakazan u mom kabinetu sutra u 9 sati. Ja sam sastanak sazvao sa rukovodiocima Kliničkog centra, a ne sa kolegama anesteziolozima, koji ne snose odgovornost za nastali eventualni problem - poručio je Vranić za "Avaz".

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI