Krajnje neumjesna šala ili...?

Predsjednik tuzlanske SDA ismijava žrtve korone i učenje Fatihe umrlim: Šta je Salko Zildžić želio poručiti?

Front 04.04.21, 18:04h

Predsjednik tuzlanske SDA ismijava žrtve korone i učenje Fatihe umrlim: Šta je Salko Zildžić želio poručiti?
Zildžić je na svom Facebook profilu objavio montažu na kojoj se nalaze lider NiP-a Elmedin Konaković, lider Naše stranke Predrag Kojović, lider SBB-a Fahrudin Radončić i lider SDP-a Nermin Nikšić

 


Kada pomislite da je Stranka demokratske akcije (SDA) dotakla dno, tu je zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Salko Zildžić da vas podsjeti kako SDA ipak može ići još niže, piše Pressmedia.ba.

 

U vremenu kada građani Bosne i Hercegovine masovno umiru zbog posljedica korona virusa zastupniku SDA Salki Zildžiću, predsjedniku GO SDA Tuzla, palo je na pamet da se, na krajnje neumjesan način našali, s liječenjem pacijenata na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

 

Zildžić je na svom Facebook profilu objavio montažu na kojoj se nalaze lider NiP-a Elmedin Konaković, lider Naše stranke Predrag Kojović, lider SBB-a Fahrudin Radončić i lider SDP-a Nermin Nikšić. Zastupnik u Parlamentu FBiH dao je sebi za pravo da konstatuje kako su lideri opozicije “anonimni anesteziolozi” pokušavajući na taj način ismijati dramatično pismo anesteziologa sa KCUS-a o upotrebi respiratora koje je nabavila firma “Srebrena malina”.

 

salko-zildzic-konakovic-radoncic-niksic-kojovic

 

Kako piše Pressmedia,ba, federalni parlamentarac na svoj montaži ismijao je učenje Fatihe, omalovažio bol porodica koje su izgubile svoje najmilije, uvrijedio sve časne ljekare KCUS-a koji se duže od godinu dana hrabro bore s pandemijom korona virusa. Pomalo je i nejasno šta je cilj ove objave, odnosno da li Zildžić služi kao protočni bojler Sebije Izetbegović za slanje političkih poruka, piše portal Pressmedia.ba.

 

KCUS već nekoliko dana pokušava na sve načine amortizirati pritisak javnosti koji je uslijedio nakon dramatičnog pisma anesteziologa, a koje je bacilo sumnju na to da je Sebija Izetbegović namjerno stavila u funkciju “malina respiratore” kako bi omela rad pravosuđa u predmetu koji se vodi protiv Fadila Novalić (SDA) na Sudu BiH.

 

Neumjesni, nekulturni i primitivni istup Salke Zildžića jedino bi moglo opravdati to što je za vrijeme bokserske karijere primio veliki broj udaraca u glavu.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI