Najavili krivične prijave

Sa KCUS-a odgovorili da li je ijedan pacijent na respiratoru 'Srebrene maline' umro, pa pozvali Vranića na sastanak s anesteziolozima

Front 04.04.21, 17:22h

Sa KCUS-a odgovorili da li je ijedan pacijent na respiratoru 'Srebrene maline' umro, pa pozvali Vranića na sastanak s anesteziolozima
Zaprepašteni smo silinom nepravednih i užasavajućih napada upućenih prema KCUS.

 

Krizni štab KCUS, u proširenom sastavu, obavještava javnost da nijedan pacijent koji je na bilo kojoj vrsti podrške ACM 812 A respiratora nije umro, saopćeno je danas sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

 

Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

 

- KCUS sa kompletnim medicinskim osobljem već više od godinu dana vodi bespoštednu bitku sa pandemijom Covid – 19, radi očuvanja zdravlja stanovništva Kantona Sarajevo, ali i cijele FBiH.

 

Rezultat te borbe su hiljade spašenih života i opravljenih građana.

 

Želimo uvjeriti naše građane da ćemo dati sve od sebe kako bi sačuvali njihove živote i zdravlje.

 

Zaprepašteni smo silinom nepravednih i užasavajućih napada upućenih prema KCUS.

 

MI SMO LJEKARI, NISMO UBICE.

 

Ti koji nas brutalno vrijeđaju i pozivaju na linč, stavljajući nam metu na čelo, su ljudi čije smo živote spašavali ali i članova njihovih porodica. Oni će se prepoznati. Neka ih bude stid, ako znaju šta to znači.

 

Poručujemo im da ćemo njihove prljave planove, uz svu nadljudsku borbu sa Covidom – 19, osujetiti podnošenjem krivičnih prijava i pozivanjem nadležnog tužilaštva da ih promptno procesuiraju.

 

Nećemo se izmaći pred ovolikom količinom zla i objeda, niti grubim kršenjem kodeksa profesionalnog ponašanja nekih medija i političara.

 

Takvo ponašanje inkriminirano je odredbom člana 363 St. 2 Krivičnog zakona FBiH.

 

Napominjemo da su metode koje se koriste otvoreno huškačke i ispunjene govorom mržnje, da izazivaju strah i paniku kod građana koji su već iscrpljeni pandemijom Covida – 19.

 

Pozivano građane da ostanu mirni i da se pridržavaju svih propisanih mjera kako bi naša zajednička borba sa pandemijom bila još uspješnija. U toj borbi KCUS i naše hrabro i vrijedno osoblje, kao i do sada, davat će sve od sebe.

 

Mi pozivamo ministra Vranića da sutra dođe u KCUS na sastanak u 9 h sa anesteziolozima iz KCUS ali i svim ostalim uposlenicima koji učestvuju u liječenju Covid – 19 bolesnika, saopćeno je iz Kriznog štaba KCUS-a.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI