Ne mogu, a da ne postavim pitanje...

Koji doktor je toliko 'hrabar' da svjesno ubije čovjeka i tolika kukavica da napiše anonimno pismo?

Front 04.04.21, 12:00h

Koji doktor je toliko 'hrabar' da svjesno ubije čovjeka i tolika kukavica da napiše anonimno pismo?
Ako je anonimno pismo zaista djelo ljekara, anesteziologa, te ako su navodi tačni, da li gospodo zaista mislite da ste oprali savjest iznoseći u javnost nešto na šta niste smjeli staviti potpis, pita Hasanović

 

Zastupnik Demokratske fronte u Skupštini Kantona Sarajevo Senad Hasanović oglasio se na svom Facebook profilu povodom posljednjih medijskih objava o "anonimnom pismu anesteziologa sa KCUS-a".

 

Hasanović je napisao sljedeće:

 

- Ako su navodi medija tačni, grupa doktora, anesteziologa sa KCUS napisala je anonimno pismo. Ne mogu, a da ne postavim nekoliko pitanja:

 

Da li je moguće da imamo doktore koji će zbog slijepe poslušnosti, straha, nemara ili bilo kog drugog razloga ljude priključiti na aparat koji nije adekvatan za neophodnu funkciju? Ne mogu da pojmim da je bilo koji doktor toliko "hrabar" da svjesno ubije ljudsko biće i tolika kukavica da napiše anonimno pismo.

 

Sa druge strane da li je moguće da u našem društvu imamo toliko bolesne ljude koji će zarad političkih ciljeva pisati fiktivna "anonimna pisma"?

 

Da li postoji politički cilj koji može opravdati izazivanje tolike panike kod svih onih koji imaju svoje najmilije trenutno na liječenju u KCUS -u ?

 

Da li se, gospodo, zapitate kako je porodicama koje čitaju "anonimna pisma", koliko izazivaju straha, zebnje i neizvjesnosti, koliko će ljudi zbog ovog pisma odustati od nužnog odlaska u bolnicu?

 

Ako je anonimno pismo zaista djelo ljekara, anesteziologa, te ako su navodi tačni, da li gospodo zaista mislite da ste oprali savjest iznoseći u javnost nešto na šta niste smjeli staviti potpis? U svakom slučaju pozivam nadležne organe da cijelu situaciju izvedu na svjetlo dana i odgovorne privedu pravdi, te zasluženo kazne - napisao je Hasanović na Facebooku.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI