Ministar Vranić nakon pisma ljekara

'Tražim hitan sastanak sa rukovodstvom KCUS-a, garantujem zaštitu za medicinsko osoblje koje prijavi neregularnosti'

Front 04.04.21, 09:36h

'Tražim hitan sastanak sa rukovodstvom KCUS-a, garantujem zaštitu za medicinsko osoblje koje prijavi neregularnosti'
Ohrabrujem sve zdravstvene radnike, ukoliko imaju bilo kakva saznanja o postupanjima izvan standarda liječničke struke da nadležnim institucijama ili meni lično prijave takva saznanja, poručio je ministar zdravstva KS

 

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo, prof.dr. Haris Vranić poziva na hitni sastanak sutra, u ponedjeljak, 5.4.2021. godine sa početkom u 9.00 sati generalnu direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović, šeficu klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a Amelu Katicu Mulalić, šefa službe za održavanje medicinskih uređaja Jasmina Vražalicu i predstavnike stručnog kolegija klinike za anesteziju i reanimaciju a na temu uslova rada i načina tretmana i liječenja osiguranika Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

 

- Duboko sam zabrinut zbog medijskih natpisa, ali i direktno dostavljenih informacija kojima svi svjedočimo posljednjih dana. Ohrabrujem sve zdravstvene radnike, ukoliko imaju bilo kakva saznanja o postupanjima izvan standarda liječničke struke da nadležnim institucijama ili meni lično prijave takva saznanja. Istovremeno, garantujem da ću ja, kao i cijela Vlada Kantona Sarajevo, zaštititi u cijelosti pojedince koji podnesu prijavu od bilo kojeg oblika odmazde ili štetnih posljedica, a koje bi im takva svjedočenja mogla uzrokovati, uključujući pravo na rad u struci - rekao je ministar Vranić ovim povodom, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI