NEJRA LATIĆ HULUSIĆ/ DOSTA VIŠE ANONIMNO

Ili zinite ili se je*ite svi više! Pocrka narod! Ako postoje problemi u radu 'malina' respiratora, progovorite imenima!

Front 03.04.21, 22:41h

Ili zinite ili se je*ite svi više! Pocrka narod! Ako postoje problemi u radu 'malina' respiratora, progovorite imenima!
Aludirajući na to da je situacija sa dnevnom stopom smrtnosti u Kantonu Sarajevo više nego uznemirujuća, ona je poručila da "ljekarska odgovornost traži da se iza takvih tvrdnji stane imenom i prezimenom"

 


Reagujući na današnje dramatično pismo ljekara/anesteziologa sa KCUS-a, koji su alarmantno ukazali na problem korištenja respiratora nabavljenih posredstvom "Srebrene maline" u liječenju najtežih covid-bolesnika, bh. kolumnistica i rediteljica Nejra Latić Hulusić bijesno se osvrnula na činjenicu da se ovakve i slične informacije, tačnije pisma, u javnost najčešće plasiraju anonimno.


Aludirajući na to da je situacija sa dnevnom stopom smrtnosti u Kantonu Sarajevo više nego uznemirujuća, ona je poručila da "ljekarska odgovornost traži da se iza takvih tvrdnji i svega što se dešava na KCUS-u stane imenom i prezimenom".

    
- Ako postoje problemi u radu malina respiratora, ne samo da je red, nego građanska i ljekarska odgovornost da ljekari koji znaju da je tako stanu imenima i krivičnim prijavama uz svoje tvrdnje. Ima nas koji ćemo stati životima uz njih.


Inače, posljedica anonimnih obraćanja kao iz Sjeverne Koreje, a ne sa našim novcem održavanog Kliničkog, je da sve više ljudi kategorično odbija liječničku pomoć u strahu da će završiti na zloglasnim narandžastim respiratorima.


Ili zinite ili se je*ite svi više! Pocrka narod! - poručila je  Nejra Latić Hulusić na svom Facebook profilu.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI