Načelnik Općine Stari Grad potvrdio medijima

Oduzeti telefoni Skaki, Hadžibajriću i trojici vijećnika iz NiP-a i SDP-a: Istražuje se navodna trgovina utjecajem

Front 02.04.21, 12:22h

Oduzeti telefoni Skaki, Hadžibajriću i trojici vijećnika iz NiP-a i SDP-a: Istražuje se navodna trgovina utjecajem
Sud je objasnio da se mobilni telefoni oduzimaju jer bi mogli služiti kao dokaz u krivičnom postupku

 

Odjeljenje za privredni kriminal Općinskog suda u Sarajevu naredilo je privremeno oduzimanje mobilnih telefona još aktuelnog gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake i načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića, te trojice vijećnika u Gradskom vijeću Alema Loge i Samira Bejića (NiP), te Muamera Mekića (SDP).

 

Telefoni su oduzeti jučer, a bit će korišteni kao dokazni materijal. Ovo je kratko za Raport potvrdio načelnik Ibrahim Hadžibajrić.

 

Sud je objasnio da se mobilni telefoni oduzimaju jer bi mogli služiti kao dokaz u krivičnom postupku.

 

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković, kako je sam rekao, podnio je prošle sedmice krivičnu prijavu protiv Abdulaha Skake i Ibrahima Hadžibajrića i još NN lica zbog sumnje da su vršili trgovinu utjecajem u procesu izbora predsjedavajućeg Gradskog vijeća, a time i na izbor gradonačelnika, za kojeg je kandidat bio Bogić Bogićević.

 

“U popodnenvim satima lično sam podnio krivičnu prijavu protiv Abdulaha Skake i Ibrahima Hadžibajrića a na sljedeće okolnosti.

 

Nezapamćen pritisak se vršio na vijećnike koji su trebali glasati za gradonačelnika. Ponovo identičan scenario ‘Asim’. Ovaj put su te uloge imali Skaka i, iznenađujuće, Hadžibajrić. Ovog puta neće proći isto”, rekao je Konaković.

 

Zanimljivo je da je jučer putem aplikacije Viber, svima koji imaju Skakin broj, stigla obavijest da se ponovo priključio na ovu aplikaciju, što znači da je jučer promijenio mobilni aparat, piše Raport.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI