treće kolo grupe D kvalifikacija za SP 2022

Poraz na Grbavici: Francuzi bolji od Zmajeva, ali jedva... Griezmann matirao Šehića za tijesnu pobjedu (0:1)

Sport 31.03.21, 22:38h

Poraz na Grbavici: Francuzi bolji od Zmajeva, ali jedva... Griezmann matirao Šehića za tijesnu pobjedu (0:1)
Teška utakmica na Grbavici, Zmajevi su igrali dobro, imali nekoliko odličnih šansi... Ali, to nije bilo dovoljno protiv aktuelnog svjetskog prvaka

 

U okviru trećeg kola grupe D kvalifikacija za SP 2022, reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na Grbavici odigrala meč protiv Francuza, aktuelnih svjetskih prvaka, i izgubila sa 0:1.


U prvom poluvremenu Zmajevi su odlično parirali favoriziranom protivniku, a šanse su redale i na jednoj i na drugoj strani. U prvh desetak minuta nisu dozvolili "Trikolorima" da ozbiljnije zaprijete golu Šehića.


U 21. minuti Zmajevi imaju prvu veliku priliku da savladaju mrežu Francuza, ali udarac Todorovića brani Loris. Samo dvije minute kasnije slijedi nova sjajna prilika za našu reprezentaciju, Ahmedhodžić odlično šutira nakon kornera, ali Loris uz pomoć prečke spašava "Trikolore".


Pri kraju prvog poluvremena lopta je većinom bila u posjedu Francuza, ali mreža Zmajeva ostala je netaknuta te se na pauzu otišlo bez golova.

 

Drugih 45 minuta počelo je ujednačenim snagama, u 56. minuti prodoran napad Bosne i Hercegovine, nekoliko sjajnih pasova dovodi nas nas do kaznenog protostora Francuza, ali gosti izbacuju loptu u korner.

 

A onda u 60. minuti jednostavna, brza akcija Francuza i Grizman glavom pogađa za 0:1.

 

No, Zmajevi se ne predaju, sjajna akcija u 70. minuti susreta, Cimirot je ubacio za Džeku, ovaj odigrao za Krunića, ali fudbalera Milana ruši defanzivac Francuske. Međutim, Daniele Orsato ništa nije svirao.


Deset minuta kasnije Pogba ruši Stevanovića u zoni šuta, Pjanić izvodi slobodan udarac, ali lopta se odbija od živog zida.

 

Još nekoliko šansi imali su Zmajevi do kraja utakmice, no lopta ipak nije htjela u mrežu "Trikolora".


U odsustvu selektora Ivajla Peteva (Ivaylo), koji je zaražen koronavirusom, Zmajeve je sa klupe vodio njegov pomoćnik Elvir Rahimić.


BiH je prije večerašnjeg susreta odigrala jedan meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i to protiv Finske u Helsinkiju, gdje smo izborili neriješen rezultat (2:2). I Francuzi su u kvalifikacije ušli remijem, protiv Ukrajine u Parizu (1:1), dok su u drugom meču rutinski savladali Kazahstan u gostima (0:2).

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Reprezentacija.ba)

BLIN
KOMENTARI