VIDEO/ SIJEVALE VARNICE U STUDIJU FACE TV

Čengić: Što Skaka nudi pare da se glasa za njega?! I meni je svašta... Srdić: Nemoj tako! Zulfikarpašić: Ja nisam kriva!

Front 26.03.21, 21:23h

Čengić: Što Skaka nudi pare da se glasa za njega?! I meni je svašta... Srdić: Nemoj tako! Zulfikarpašić: Ja nisam kriva!
Ko je kome podmetnuo? Ko je kriv, a ko odgovoran? Je li bilo "podmazivanja sa strane"? Ko koga optužuje i za šta? I šta sada, nakon svega?! Žestoko je bilo u studiju Face TV-a, a pred vama je dio usijane rasprave...

 


U emisiji Face to Face koplja su večeras ukrstili vijećnici Irfan Čengić, Srđan Srdić, Željko Majstorović i Amra Zulfikarpašić, a tema je bila vruća i aktuelna - krah izbora gradonačelnika Sarajeva i skandalozna sjednica Gradskog vijeća.


Ko je kome podmetnuo? Ko je kriv, a ko odgovoran? Je li bilo "podmazivanja sa strane"? Ko koga optužuje i za šta? I šta sada, nakon svega?! Žestoko je bilo u studiju Face TV-a, a pred vama je dio usijane rasprave...
 

Srdić: Svi smo odgovorni što Bogić nije gradonačelnik.


Zulfikarpašić: Nismo svi krivi! Ja nisam kriva!


Srdić: Nije ok optužiti nekoga ako nemate valjane dokaze!


Majstorović: Bio sam suzdržan zbog principa. Jer mi se nudilo u paketu, glasaj za ovu dvojicu ili onu dvojicu.


Čengić: Ma on je potpisao taj paket.


Srdić: Možda nije znao šta potpisuje.


Čengić: Znao je, znao.


Srdić: Osamnaest potpisa je došlo na vijeće, 10 ljudi je glasali, fali 8 ljudi! Pojedinci su pravili trokutiće, kružiće.


Čengić: Kada se vidi jasna namjera na listićima, onda ok. Vi možete Miki Mausa nacrtati na listić.


Zulfikarpašić: Da li vi mislite da je namjera bila demokratična?


Srdić: Gospodin Korona koji piše u poruci je moj prijatelj. On nije za mene glasao. Možda je poruka poslana s namjerom da ga ruši. Kako misliš, Irfane, kolegu pogledati u oči?


Čengić: Ja ne mogu govoriti o Koroni. Samo tri osobe su javno rekle da nisu glasale.


Majstorović: Nisu mi ništa nudili! Imao sam više kontakata sa ljudima koji su lobirali. Konaković i Skaka su lobirali. Sa Skakom sam imao prijateljski razgovor. Zamolio me ako ikako može, da glasam, ja sam rekao da mi tajno glasanje ne dozvoljava da obećam išta. Na tome je ostalo. Ništa mi nije nudio! Jedno je potpisati podršku, ali glasanje mora biti tajno.


Srdić: Deset glasova je bilo. Po Statutu Grada Sarajeva, ako se ja kandidujem, Bogićević ne može biti gradonačelnik. Znajući da nemam toliku podršku, ja sam se sam kandidovao. Ja sam čovjek iz Novog Sarajeva sa najvećim brojem glasova. Tad su me optužili da sam kupovao glasove.


Čengić: Što Skaka nudi pare da se glasa za njega?! Sad se ograđuje!


Srdić: Nemoj tako pričati, Irfane! Nemojte, molim vas!


Čengić: Zašto se Skaka toliko trudi za Srđana? Zato što ako je Srbin predsjedavajući, Skaka može biti gradonačelnik. SDA nije stajala iza Skake, to je on sve sam radio. Skaka je betonirao put do svoje vikendice novcem iz gradskog budžeta. Šta se ti buniš, Srđane? Zvali su mene i Skaku u Face to Face, nije smio doći. Imam i ja ponudu. Prije izbora sam bio kod Skake, ponudio je da se kandidujem za gradonačelnika ispred četvorke i da tako srušimo Hadžibajrića. Poslije izbora je bilo da srušim Bogića preko Muamera Mekića jer ću tako srušiti Nermina Nikšića. To su njihove ponude. Treći put mi je nudio da uđem u neko partnerstvo oko zgrada, građenja. Možemo pričati i o žičari i vidikovcu. Damir Filipović je podnio krivičnu prijavu protiv Skake, zvali su ga da povuče tu prijavu. Na Trebeviću se ne može graditi ništa što nije u gabaritima kakvim je bilo!

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI