Foto/ Dok sitna boranija uzalud čeka

Šta je Čerkez radio na punktu za vakcinisanje u Beogradu: I prvi čovjek Kriznog štaba FBiH skoknuo po prvu dozu?!

Hronika 25.03.21, 20:01h

Ako pogledate fotografije, ispod crne maske možete prepoznati Gorana Čerkeza, člana Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva

 

Dok vlast u BiH još uvijek nije nabavila vakcine, veliki broj bh. građana dosad se vakcinisao u Srbiji.


Čitatelj DEPO Portala javio se našoj redakciji, te i sam opisao svoje iskustvo sa vakcinacijom u Srbiji.


- Kako imam roditelje koji spadaju u rizičnu skupinu, a imajući u vidu nimalo normalnu situaciju sa koronavirusom, kao i da se situacija sa nabavkama vakcina u BiH ne pomjera sa mrtve tačke, jučer sam odlučio odvesti roditelje iz Sarajeva na vakcinaciju u Beograd. U putu komentarišemo kako su roditelji i pored plaćanja zdravstvenog osiguranja čitav svoj radni vijek, dovedeni u situaciju da sami traže rješenje i načine da se makar malo zaštite od virusa, te da idu u Beograd radi vakcine. Smiješno, jadno i žalosno - piše Sarajlija čiji je identitet poznat redakciji. 

 

Kako dalje navodi, kad su stigli na Beogradski sajam, raspitali su se da li postoji mogućnost vakcinacije pošto roditelji nisu državljani Srbije, na šta su dobili pozitivan odgovor, te su upućeni u cijeli proces. 


- Popunili smo potrebni obrazac, a priprema vakcinacije i sama vakcinacija završena je za 10-ak minuta. Sve riječi hvale imamo za ljude koji su tamo radili i pomagali ljudima - kaže on, te dodaje:

 

- Krenuvši ka izlazu uočili smo poznata lica iz našeg Sarajeva, pod maskama, pognute glave, vjerovatno iz razloga da ih možda slučajno neko ne bi prepoznao. Pogledajte slike, sigurno ćete uspjeti zaključiti o kome je riječ - zaključuje svoje iskustvo ovaj Sarajlija.

 

I zaista, ako pogledate fotografije, ispod crne maske možete prepoznati Gorana Čerkeza, člana Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva. Istog onog ministarstva koje je trebalo nabaviti vakcine za svoje građane, ali to još uvijek nisu uradili. Da li je i Čerkez otišao preko Drine po svoju dozu, ili je bio samo pratnja, ostaje nam da nagađamo i da se nadamo da će i građani BiH u svojoj državi uskoro dočekati vakcinu.

 

(DEPO PORTAL/dg)

 

BLIN
KOMENTARI