VIDEO/ Senad Pećanin sa suzama u očima

Pamtim ono Sarajevo u kome smo sve dijelili, dostojanstvo nismo prodali... Današnje Sarajevo ne prepoznajem!

Mediji 24.03.21, 22:24h

Pamtim ono Sarajevo u kome smo sve dijelili, dostojanstvo nismo prodali... Današnje Sarajevo ne prepoznajem!
Govorio je i o predmetu "Respiratori" te komentarisao činjenicu da je danas u Sudu BiH direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović u svojstvu svjedoka rekla da se ne sjeća da li je o nabavci respiratora razgovarala sa premijerom FBiH Fadilom Novalićem, ali da se sjeća da je o toj temi razgovarala sa frizerkom i komšijama

 

 

Senad Pećanin gostovao je večeras u Pressingu N1 televizije te kao advokat i jedan od potpisnika krivične prijave protiv najviših funkcionera BiH zbog ugrožavanja zdravlja stanovništva, govorio o poniženju koje građani Bosne i Hercegovine proživljavaju tokom pandemije korona virusa zbog katastrofalne reakcije vrha države.

 


Pojasnio je i kako i zašto su se stekli uvjeti da građani tuže takvu državu i njene najodgovornije ljude te zašto je krivična prijava podnesena samo protiv četiri funkcionera.


Govorio je i o predmetu "Respiratori" te komentarisao činjenicu da je danas u Sudu BiH direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović u svojstvu svjedoka rekla da se ne sjeća da li je o nabavci respiratora razgovarala sa premijerom FBiH Fadilom Novalićem, ali da se sjeća da je o toj temi razgovarala sa frizerkom i komšijama.


- Predominantna karakteristika najvećih moćnika jeste cinizam. Zamislite sa kakvim cinizmom odgovara kad kaže da jeste sa frizerkom a nije sa premijerom, Svjedoci smo već godinama da je ona od Kliničkog centra napravila SAO Klinički centar (Sebijina autonomna oblast Klinički centar). Uživa u prepucavanju i onemogućuje kantonu zakonsku ulogu upravljanja Kliničkim centrom - rekao je Pećanin.


Dotakao se i aktuelne situacije u Gradskom vijeću Grada Sarajeva i odustajanja Bogića Bogićevića, nakon svega, od kandidature za gradonačelnika, te sa suzama u očima poručio:


- Ja pamtim ono Sarajevo iz rata, ono u kome smo sve dijelili i borili se, u kome nismo željeli da prodamo svoje dostojanstvo... Nažalost, ja današnje Sarajevo ne prepoznajem! Izbor ljudi kakav je Bogić Bogićević, Hasan Tanović, Srđan Mandić, unio je jednu dozu optimizma, nadanja, ali...

 

 

Kompletan razgovor Senada Pećanina u večerašnjem izdanju Pressinga pogledajte u priloženom videu...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


   

BLIN
KOMENTARI