Memić predao krivičnu prijavu protiv glavne disciplinske tužiteljice

'Alena Kurspahić-Nadarević je s djetetom došla u kancelariju Ifeta Ferageta i plakala'

Hronika 23.03.21, 12:31h

'Alena Kurspahić-Nadarević je s djetetom došla u kancelariju Ifeta Ferageta i plakala'
Memić je kazao da je Kurspahić-Nadarević pokretala postupke protiv bivše glavne tužiteljice Dalide Burzić s kojom je dobra prijateljica, te da je Burzić svaki put oslobođena

 

Muriz Memić, otac stradalog mladića Dženana Memića, u pratnji advokata Ifeta Ferageta podnio je krivičnu prijavu protiv glavne disciplinske tužiteljice BiH Alene Kurspahić-Nadarević i njenog zamjenika Mirze H. Omerovića.

 

On je sinoć kazao da je 04.10.2018. godine Kurspahić došla u kancelariju kod Ifeta Ferageta s djetetom i pitala da li će biti u krivičnoj prijavi te da je plakala. Ostavila je broj na koji je pozvao Memić, a onda je otišao kod nje kući gdje je bio i njen suprug. Kurspahić-Nadarević se nije našla u krivičnoj prijavi koja je podnesena 5. oktobra 2018. godine prema kojoj je i otvorena istraga za organizirani kriminal u slučaju Dženan Memić.

 

Memić je kazao da je Kurspahić-Nadarević pokretala postupke protiv bivše glavne tužiteljice Dalide Burzić s kojom je dobra prijateljica, te da je Burzić svaki put oslobođena.

 

Dodao je da se iz UDT-a vrše napadi na glavnu državnu tužiteljicu Gordanu Tadić.

 

"Logično je da su se mnogi prepoznali i žele da se zaustavi istraga. Znamo od koga dolaze napadi ali ovo je nezaustavljivo", kazao je Memić.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI