VIDEO/ Premijer FBiH baš ne zna kada stati

Sramotna izjava Fadila Novalića: 'Da smo htjeli glumiti državu, mi bismo vakcine nabavili u decembru'

Front 18.03.21, 13:57h

Sramotna izjava Fadila Novalića: 'Da smo htjeli glumiti državu, mi bismo vakcine nabavili u decembru'
Ovakva izjava je izazvala buru reakcija na društvenim mrežama, pogotovo zbog činjenice što su građani BiH, pogotovo Federacije, čekali i još čekaju na vakcinu

 

 

Tokom svog izlaganja na vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH o epidemiološkoj situaciji i restriktivnim mjerama, premijer Federacije BiH Fadil Novalić, između ostalog, je kazao da bi vakcina bila nabavljena da su htjeli glumiti državu.

 

Novalić je, naime, prije te izjave napomenuo da je napravljen rebalans budžeta FBiH kako bi niži nivoi vlasti mogli servisirati svoje potrebe.

 

- Iz perioda lockdowna izvukli smo poruke. Sarajevski kanton i Tuzlanski dobili su po 100 miliona granta iz budžeta Federacije za borbu protiv koronavirusa. Ministar Mandić će govoriti o zdravstvenom aspektu. Ali da smo mi htjeli glumiti državu, mi bismo vakcinu nabavili u decembru - kazao je Novalić.

 

Ovakva izjava je izazvala buru reakcija na društvenim mrežama, pogotovo zbog činjenice što su građani BiH, pogotovo Federacije, čekali i još čekaju na vakcinu.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI