Zastupnica Naše stranke u Federalnom parlamentu

Ćudić: Danas bi mogao biti historijski dan, razmatra se dvosedmični lockdown u FBiH

Front 18.03.21, 08:14h

Ćudić: Danas bi mogao biti historijski dan, razmatra se dvosedmični lockdown u FBiH
U privredni fond bi se mogao i morao preusmjeriti procenat naših primanja, piše Ćudić

 

Zastupnica Naše stranke u Parlamentu Federacije BiH Sabina Ćudić navela je u sinoćnjem postu na Facebooku da bi danas mogao biti historijski dan jer će ovaj dom razmatrati dvosedmični lockdown ili zatvaranje u cijelom entitetu.

 

"Sutra (danas, op.prir.) bismo mogli jednoglasno usvojiti odluku koja se tiče neophodnog zatvaranja Federacije Bosne i Hercegovine na dvije sedmice, te u hitnu proceduru uputiti COVID 3 zakon, kojim bi se privrednicima nadomjestili svi dvosedmični ekonomski gubici jer za to nesumnjivo imamo novac (u prilog tome govori i činjenica da prethodno predviđena sredstva još uvijek nisu u potpunosti distribuirana privrednicima)", navela je sinoć Ćudić na svojoj Facebook stranici, uoči današnje vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

 

"U privredni fond bi se mogao i morao preusmjeriti procenat naših primanja. Možemo duboko u noć sutra, solidarno i odgovorno analizirati potrebe kliničkih centara i bolnica u različitim dijelovima FBiH, te usmjeravati opremu i osoblje gdje je najpotrebnije", napisala je Ćudić te navela da bi mogao biti donesen i plan rapidne vakcinacije, koja bi se sprovela u 4 sedmice.

 

"Donijeti odluke o softveru koji je za to potreban, revidirati postojeći neadekvatni plan vakcinacije, i imenovati rukovodioce procesa, te ovaj put u taj tim uključiti stručnjake, poput na primjer predsjednika Udruženja imunologa BiH gospodina Jasenka Karamehića. Ako postoji situacija koja poziva na razum, odgovornost i zajednički rad onda je to ova" napisala je između ostalog, Ćudić.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI