Jedini do 16 sati dostavili kompletnu dokumentaciju?

Šemso Mujezin, vlasnik kompanije Medimpex: 'Ne znam jesam li prošao na tenderu za nabavku vakcina'

Biznis Klub 16.03.21, 18:58h

Šemso Mujezin, vlasnik kompanije Medimpex: 'Ne znam jesam li prošao na tenderu za nabavku vakcina'
Osim kompanija „MGM Farm“ i „Krajinagroup“ koje su nakon prvog dobijenog roka tražile dodatnih 48 sati za dostavu ponude, pisma namjere je premijer Fadil Novalić uputio i kompanijama „Bosnalijek“, „Medimpex“, „Oktal pharma“ i „Tuzla-farm“ i to sinoć nakon hitne sjednice Vlade FBiH

 

 

Prema neslužbenim informacijama Avaza sa sjednice Ad hoc tima Federacije BiH za nabavku vakcina, samo jedna kompanija je uspjela do 16 sati dostaviti potpunu dokumentaciju.

 

Naime, navodno je riječ o kompaniji „Medimpex“ iz Sarajeva, a koja je ponudila nabavku vakcina „AstraZeneca“ i „Sputnjik V“.

 

Podsjećamo, kompanija „MGM Farm“ iz Kaknja je također dostavila ponudu, ali nije precizno navedeno vrijeme isporuke.

 

Nakon sjednice Ad hoc tima informacija će biti proslijeđena Vladi FBiH na razmatranje koja bi trebala zasjedati danas u 18 sati, a trebalo bi i odlučiti o tome ko će nabaviti vakcine za Federaciju BiH.

 

Osim kompanija „MGM Farm“ i „Krajinagroup“ koje su nakon prvog dobijenog roka tražile dodatnih 48 sati za dostavu ponude, pisma namjere je premijer Fadil Novalić uputio i kompanijama „Bosnalijek“, „Medimpex“, „Oktal pharma“ i „Tuzla-farm“ i to sinoć nakon hitne sjednice Vlade FBiH.
 

Vlasnik kompanije „Medimpex“ Šemso Mujezin za „Avaz“ je kratko kazao da nema informaciju da je njegova kompanija jedina uspjela dostaviti svu potrebnu dokumentaciju.

 

- Istina je da smo dostavili sve što je traženo. Možemo nabaviti vakcine „AstraZeneca“ i „Sputnjik V“. I rok isporuke smo naveli u našoj ponudi. Na Vladi FBiH je da odluče i to večeras. Mi smo predali sve što je trebalo, međutim prijavilo je se još kvalitetnih distributera – kratko je za Avaz kazao Mujezin.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI