VIDEO/ svečana DOBRODOŠLICA

Erdogan priredio gala ceremoniju uz konjicu i limuzinu: Kako su članovi Predsjedništva BiH dočekani u Ankari

Front 16.03.21, 15:30h

Erdogan priredio gala ceremoniju uz konjicu i limuzinu: Kako su članovi Predsjedništva BiH dočekani u Ankari
Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan objavio je na svom Twitter profilu video snimak dočeka članova Predsjedništva BiH

 


Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić borave danas u službenoj posjeti Turskoj.


Tim povodom predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan objavio je na svom Twitter profilu video snimak dočeka članova Predsjedništva BiH.


Uz snimak je kratko pojasnio : “Službena ceremonija dobrodošlice članovima Predsjedništva BiH.”


A evo kako je ceremonija izgledala...

 

 

 

Tokom dočeka svečano su intonirane himne Bosne i Hercegovine i Turske, a potom su predsjednik Turske Erdogan i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pozdravili pripadnike počasne garde uz tradicionalni pozdrav "Merhaba asker".

 

Nakon proceduralnog dijela, predsjednik Erdogan pozdravio se i sa članovima Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem, poslije čega su uslijedili sastanci.

 

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović ocijenio je današnju posjetu bh. državnog vrha Turskoj, koja je organizirana na poziv predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, vrlo važnom i prilikom da se još jednom potvrde i učvrste izuzetno dobri prijateljski odnosi na političkom, ekonomskom i kulturnom planu.

 

dodik-erdogan-dzaferovic-komsic

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI