potvrdio direktor mensur mušija

MGM će predati ponudu, skratili smo lanac nabavke za Sputnik V... Voljeli bismo da nabavimo što prije, da ovo prestane

Biznis Klub 16.03.21, 13:51h

MGM će predati ponudu, skratili smo lanac nabavke za Sputnik V... Voljeli bismo da nabavimo što prije, da ovo prestane
Istakao je kako su skratili lanac nabavke vakcine te da je sada između njih i proizvođača samo jedna kompanija. Pregovori o rokovima za dostavu vakcina u FBiH su u toku


Direktor kompanije MGM Kakanj Mensur Mušija kazao je za N1 kako će danas predati ponudu za nabavku vakcina ad hoc timu Vlade FBiH. Riječ je i dalje o vakcini Sputnik V, a lanac dobave su promijenili i skratili.

 

“Imali smo prekratke rokove da to sve završimo. Vagali smo da li treba da idemo u nabavku ili ne, izvjećali smo da ipak ne možemo odustati. Sada se prijavilo više kompanija. Voljeli bismo da nabavimo što prije, bilo ko, da ovo prestane”, rekao je Mušija.

 

Istakao je kako su skratili lanac nabavke vakcine te da je sada između njih i proizvođača samo jedna kompanija. Pregovori o rokovima za dostavu vakcina u FBiH su u toku.

 

“Jako je teško odrediti dan. Šta ako promašite dan. Mi smo i prvi put odbili da možda ne bismo mogli ispoštovati ta tri dana. Zato smo promijenili lanac dobave. Nadamo se da će ovi pregovori ostaviti mogućnost da neko nabavi vakcine. Apsolutno me ne interesuje zarada, jedan jedini cilj je da se dođe do vakcine. Mišljenja sam da je naša ponuda objektivna i realna i da je možemo realizovati”, rekao je Mušija.

 

Podsjetimo, Vlada FBiH je dala rok kompanijama koje su iskazale interes za učešće u nabavci vakcina da dostave ponudu danas do 16 sati. Danas će biti održan i online sastanak s predstavnicima firmi nakon čega će ad hoc tijelo Vlade FBiH donijeti konačnu odluku preko koje firme će biti izvršena nabavka vakcina.

 

(N1, DEPO PORTAL/mr9

BLIN
KOMENTARI