OSTALO JOJ ŠEST MJESECI ŽIVOTA

'Zbog covida sam odgađala odlazak doktoru, sada je već prekasno': Najteža bitka slavne pjevačice...

Hronika 16.03.21, 10:57h

'Zbog covida sam odgađala odlazak doktoru, sada je već prekasno': Najteža bitka slavne pjevačice...
- Nemojte da vam pandemija covida bude izgovor, nemojte odgađati odlazak u bolnicu kao što je bio slučaj sa mnom - upozorava pjevačica, koja sad živi sa završnim stadijima raka

 

 

 

 

Sarah Harding, 39-godišnja članica englesko-irskog benda Girls Aloud, u novim memoarima "Hear Me Out" iznijela je potresne detalje o svojoj borbi protiv raka dojke, koji joj je dijagnosticiran na ljeto prošle godine.


- U prosincu mi je liječnik rekao da će mi predstojeći Božić vjerojatno biti posljednji... Ne želim znati točnu prognozu, ne znam zašto bi to itko želio - napisala je glazbenica u jednom odlomku knjige, koji je u svom subotnjem broju objavio The Times, prenosi Jutarnji.hr.


Nakon što je napipala kvržicu u dojci, Sarah je bila podvrgnuta kemoterapiji i mastektomiji. Dva tjedna bila je i u induciranoj komi - naime, liječnici su joj u prsa uveli kateter koji omogućuje davanje lijekova za kemoterapiju izravno u krvotok, no iako joj je postupak donekle olakšao bolne simptome, zbog istoga je dobila i po život opasne otekline u grudima i na vratu.


- U jednom trenutku drastično mi je pao krvni tlak i hitno sam prebačena na intenzivnu njegu. Odmah mi je uklonjen kateter, ali počeli su mi otkazivati pluća i bubrezi pa su me liječnici odlučili staviti u induciranu komu. Nisu vjerovali da ću se izvući, mojoj majci samo su rekli da se pripremi za najgore - otkrila je Harding u memoarima, a prenosi People.


Opisala je i kako se osjećala nakon mastektomije.


- Vrištala sam nakon što sam se probudila poslije operacije... Sad imam samo hrpu šavova tamo gdje su mi nekad bile dojke... Ne mogu se više niti pogledati u zrcalu, ne mogu se suočiti s tim, jednostavno više ne izgledam poput sebe, ne prepoznajem se... Jako je teško probuditi se sa spoznajom da jedan dio mene nedostaje; nestao je dio moje ženstvenosti, a taj gubitak slama mi srce - iskreno piše pjevačica.


Da stvar bude još gora, naknadne pretrage otkrile su kako su se tumori, nažalost, nastavili širiti njezinim tijelom - zahvatili su i mozak. Iako je radioterapija moguća, Sarah je svojim liječnicima rekla da će se radije držati plana kemoterapije kako bi sačuvala barem svoju lijepu, plavu kosu.


- Ako mi je ostalo još samo šest mjeseci života, onda imam tih šest mjeseci, gubitak kose to vjerojatno neće promijeniti - kaže Harding i dodaje kako se posvetila pisanju knjige u nadi da će njezina priča potaknuti veći broj žena da potraže liječnički savjet čim pronađu nešto u dojkama.


-  Nemojte da vam pandemija covida bude izgovor, nemojte odgađati odlazak u bolnicu kao što je bio slučaj sa mnom - upozorava glazbenica, koja sad živi sa završnim stadijima raka. Ipak, nastoji uživati u jednostavnim, malim stvarima poput gledanja TV serije "Family Guy" na televiziji, pečenja piletine te druženja s prijateljima i obitelji.


- Ono što bih doista voljela jest vidjeti sve drage ljude na okupu, posljednji put. Priredila bih veliku zabavu, da svima kažem 'hvala i zbogom'. Ne bi li to bilo nevjerojatno? - piše Sarah u potresnim memoarima "Hear Me Out", prenosi

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Pixsell)

 

 

BLIN
KOMENTARI