SATIRA ILI (ČISTI) RASIZAM

'Charlie Hebdo' opet užasnuo javnost: Šokantna karikatura kraljice i Meghan Markle na naslovnici izazvala lavinu

Mediji 14.03.21, 16:53h

'Charlie Hebdo' opet užasnuo javnost: Šokantna karikatura kraljice i Meghan Markle na naslovnici izazvala lavinu
Naslovnica „Charlie Hebdo“ masovno je osuđena kao „krajnje užasavajuća“, a francuski časopis je optužen da je zloupotrebio Floydovu smrt kako bi zaradio novac

 

 

Francuski satirični magazin "Charlie Hebdo" još jednom je zgrozio javnost objavivši karikaturu na kojoj britanska kraljica Elizabeta koljenom pritiska vrat Meghan Markle, što je aluzija na smrt Afroamerikanca Georgea Floyda, koga je prošle godine u Mineapolistu na taj način ubio jedan policajac, objavio je Mirror.

 

Karikatura je objavljena na naslovnoj strani ovosedmičnog izdanja, uz pitanje „zašto je Meghan napustila Bakingemsku palatu“ i njen odgovor: „zato što više nisam mogla da dišem“.

 

charlie-hebdo-kraljica-meghan


Njen odgovor se direktno odnosi na tragičnu smrt Georgea Floyda, kome je policajac devet minuta klečao na vratu, uprkos tome što je govorio da ne može da diše.


Floydovo ubistvo doveo je do masovnih protesta, najprije u Mineapolisu, a potom širom Amerike i svijeta pod motom „Životi crnaca su važni“.


Naslovnica „Charlie Hebdo“ masovno je osuđena kao „krajnje užasavajuća“, a francuski časopis je optužen da je zloupotrebio Floydovu smrt kako bi zaradio novac, navodi Mirror.

 

(N1/DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI