SARAJEVSI PROFESOR NAKON 'DERNEKA' KOD BRAJLOVIĆA

'Bitka za kilu mesa više': Poslije ovog cirkusa, naš narod nije zaslužio ni demokratiju, ni liberalizam!

Hronika 14.03.21, 12:45h

'Bitka za kilu mesa više': Poslije ovog cirkusa, naš narod nije zaslužio ni demokratiju, ni liberalizam!
"Definitivno naš narod nije ni za kakvu demokratiju i liberalizam. Najbolji je za nas prosvjećeni apsolutizam, jer se takav već pokazao u praksi"

 

 

 

 

Nakon što je poznati sarajevski mesar i ugostitelj Sejo Brajlović, vlasnik istoimenog restorana na Ilidži, pozvao sve građane na "besplatno meso", a potom cijela priča prerasla u puno više od običnog poziva na gtaris porciju, reagovao je univerziteski profesor, historičar iz Sarajeva, Selmedin Mesihović.


On je na svom Facebook profilu objavio osvrt na ovaj događaj, koji je između ostalog okarakterisao kao "cirkus" i "bitku za kilu mesa više". Njegov post prenosimo u nastavku:


- Poslije sinoćnjeg cirkusa (petak,. 12. mart, op.red.) i bitke "za kilu mesa više" kod restorana Brajlović, definitivno naš narod nije ni za kakvu demokratiju i liberalizam. Najbolji je za nas prosvjećeni apsolutizam, jer se takav već pokazao u praksi.


Mora se znati prosvjećeni autoritet i ispod njega hijerarhija odgovornosti, a ne da postoji nekakva anarhija tajkuna, stranaka, NGO, medija, religijskih zajednica, a sve pod egidom stranih interesa. Svi bi oni da pametuju i uzimaju koristi i privlegije, a niko ne bi preuzeo odgovornost....e tako ne moze više..., poručio je prof. Mesihović.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI