Na prijedlog ad hoc tijela

Vlada odobrila nabavku: FBiH kupuje vakcine Sputnik V, 100.000 doza stiže u naredni četvrtak

Front 11.03.21, 13:47h

Vlada odobrila nabavku: FBiH kupuje vakcine Sputnik V, 100.000 doza stiže u naredni četvrtak
Federacija se odlučila na nabavku vakcinu nakon što je u ovom segmentu zakazalo Vijeće ministara BiH

 

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Mostaru, prihvatila informaciju ad hoc tima za pregovore s proizvođačima vakcina i/ili ovlaštenim zastupnicima o provedenim pregovorima.


Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH Vlada je danas zadužila da, bez odlaganja, zaključi ugovore za nabavku vakcina s “MGM Farm” d.o.o. Kakanj i “Krajinagroup” d.o.o. Banja Luka. Ukupna količina vakcina koje se nabavljaju ugovorima je 350.000.


Ovim ugovorima će biti definirano da ponuđač garantuje dobro izvršenje posla, kao i da je količina prvog kontigenta najmanje 100.000 vakcina. Bit će definiran i rok isporuke prvog kontigenta i da će se plaćanje biti izvršeno tek nakon što Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH odobri upotrebu vakcine.


Zaduženo je Federalno ministarstvo zdravstva da odmah pokrene aktivnosti za preraspodjelu sredstva planiranih u Budžetu Federacije BiH za 2021. godinu za nabavku vakcina na Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH.


Premijer Federacije BiH je ovlašten da potpiše pismo namjere za nabavku vakcina za “MGM Farm” d.o.o. Kakanj i “Krajinagroup” d.o.o. Banja Luka.


Zavod za javno zdravstvo FBiH zadužen je da premijeru FBiH danas dostavi tekst pisma namjere - saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI