Dr. Izetbegović uzvraća Našoj stranci

Gospodine Forto, da li ste sposobni napraviti izolatorij? Ako jeste, napravite, hitno! Sudeći po vašem radu, trebat će nam uskoro...

Front 09.03.21, 15:21h

Gospodine Forto, da li ste sposobni napraviti izolatorij? Ako jeste, napravite, hitno! Sudeći po vašem radu, trebat će nam uskoro...
Bilo bi bolje da svoju energiju usmjerite u svoj posao i edukaciju. Sovjetski Savez, u kojem vi imate namjeru kupiti vakcine, ne postoji od 1991. godine. Osim toga „Sovjetski Savez“ kako nam rekoste ne proizvodi vakcinu Astra Zeneca, koju nam obećavate kupiti- napisala je Izetbegović
 
Povodom saopćenja za javnost koje je uputila Naša stranka, prof. dr. Sebija Izetbegović zvanično se oglasila saopćenjem koje prenosimo u cijelosti.
 
 
Ako je cijela vaša stranka, Naša stranka, meni jednoj napisala ono što ste napisali, onda zaista dokazujete da ste nekompetentni i nesposobni nositi se sa ozbiljnim problemima. Zar  vi nemate nekih zdravstvenih stručnjaka?
 
 
Gospodine Forto, ja sam naravno direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i ono što sam vam napisala je potkrijepljeno samo strukom i iskustvom doktorice koja predvodi ustanovu koja se godinu dana bori za život najtežih bolesnika, nije lično. Ne morate zvati cijelu stranku da vas brani.
 
 
Osim toga, vi biste morali znati šta je radio vaš prethodnik. Izolatorij na Građevinskom fakultetu pravio je Kanton Sarajevo u ranijem sazivu na čelu sa premijerom gospodinom  Mariom Nenadićem, a mi smo pomagali bez ijedne potrošene marke KCUS. 
 
 
Da li ste vi gospodine Forto i vaša Vlada sposobni napraviti izolatorij? Ako jeste, napravite ga!? Hitno. Sudeći po tome kako radite uskoro će nam trebati. 
 
 
Na skupu SDA na Ilidži nisam prekršila ni jednu propisanu mjeru – maska, rukavice i distanca. Vaši partijski drugovi su prekršili sve to dernečenjem u Mostaru nedavno.
Istina je, itekako se bavim zdravljem građana za razliku od Vas. Vi se bavite politiziranjem, vrijeđenjem  i pokušajima diskreditacije. 
 
 
Bilo bi bolje da svoju energiju usmjerite u svoj posao i edukaciju. Sovjetski Savez, u kojem vi imate namjeru kupiti vakcine, ne postoji od 1991. godine. Osim toga „Sovjetski Savez“ kako nam rekoste ne proizvodi vakcinu Astra Zeneca, koju nam obećavate kupiti. 
 
 
P. S. Ponosna sam članica SDA i potpredsjednica Kantonalnog odbora voljom onih koji su me izabrali i do čije riječi mi je stalo. Na izborima za Parlament  Federacije BiH dobila sam  preko 13.000 glasova. Kad vi budete dobili približan broj glasova, onda ću možda vaše riječi shvatiti ozbiljno. Do tada, savjetujem vam da ipak slušate struku. Za pokušaj nekog uspješnog rada suspregnite sujetu svojstvenu neznalicama i čestitajte na junačkoj borbi svim uposlenicima KCUS-a i meni - navodi dr. Izetbegović u svom saopćenju.
 
(DEPO PORTAL/mr)
 
 
BLIN
KOMENTARI