FOTO/ General ARBiH napustio Podhrastove

Dudaković izašao iz bolnice nakon liječenja od Covida-19, ispratila ga Izetbegović: 'Ljekari su pravi junaci'

Hronika 09.03.21, 13:26h

Dudaković izašao iz bolnice nakon liječenja od Covida-19, ispratila ga Izetbegović: 'Ljekari su pravi junaci'
Dudaković je zahvalio ljekarima i direktorici KCUS-a riječima da su "pravi junaci" i u vojničkom maniru dodao da se "vojska bori sa neprijateljem kojeg vidi, a ljekari ovog puta sa nevidljivim neprijateljem"

 

Atif Dudaković, general Armije Republike Bosne i Hercegovine i komandant Petog korpusa, danas je nakon uspješnog liječenja izašao iz bolnice.

 

Dudaković je u februaru primljen na Podhrastove, punkt Infektivne klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje se liječio zbog zdravstvenih komplikacija uzrokovanih infekcijom koronavirusa.

 

Nakon uspješnog liječenja, Dudaković je danas napustio Podhrastove, a ispratila ga je i generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović.

 

Kako saznaje Faktor, Dudaković je zahvalio ljekarima i direktorici KCUS-a riječima da su "pravi junaci" i u vojničkom maniru dodao da se "vojska bori sa neprijateljem kojeg vidi, a ljekari ovog puta sa nevidljivim neprijateljem".

 

sebija-izetbegovic-atif-dudakovic

 

Zdravstveno stanje generala Dudakovića je sada dobro i on će moći nastaviti uobičajenim svakodnevnim životom kao i prije zaraze koronavirusom.

 

Nakon vijesti da je primljen u bolnicu, brojni građani BiH od Bihaća, Sarajeva, Mostara... slali su mu poruke podrške.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI