Brojne zamjerke na prikupljanje dokaza

Suđenje za ubistvo Slaviše Krunića: 'Tužilac nakon zločina nije ostao do kraja uviđaja'

Hronika 08.03.21, 20:27h

Suđenje za ubistvo Slaviše Krunića: 'Tužilac nakon zločina nije ostao do kraja uviđaja'
Krunić i Pavlović su ubijeni, a Ilić je ranjen u aprilu 2019. godine u oružanom napadu na vozilo u kojem su bili, u Glamočanima kod Laktaša

 

Advokati optuženih za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića (48) i radnika njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića (38) iznijeli su juče, u nastavku suđenja, brojne zamjerke na prikupljanje dokaza, poput toga da, kako tvrde, tužilac nakon zločina nije bio do kraja uviđaja.

 

U ovom predmetu optuženi su Benedi Ðukanović (53), Emilio Baldo (53) te nekadašnji radnik Krunićevog "Sector Securitya" Rodoljub Gajić (35), s tim što je kao jedan od napadača označen i Željko Kovačević (45), a koji je, podsjetimo, ubijen u razmjeni vatre sa Krunićevim obezbjeđenjem.

 

"Tužilac u ovom predmetu nije preduzeo nijednu radnju dokazivanja i uviđajem je rukovodila policija. Nije bio prisutan tokom uviđaja. Sve je urađeno nestručno, a nije pronađeno ni zrno kojim je pogođen i usmrćen Kovačević", kazala je Vesna Rujević, Đukanovićev advokat, komentarišući materijalne dokaze koje je izvela Snježana Petković, republički tužilac.

 

Prigovoru Rujevićeve pridružili su se branioci Balda i Gajića, Dragan Stupar i Marinko Brkić. Brkić je naveo da tužilac nije bio na najvažnijem dijelu uviđaja, odnosno nastavku koji je rađen ujutro nakon ubistva.

 

Tužilaštvo je sudu predočilo nekoliko zapisnika o izvršenim uviđajima na mjestu ubistva, pronalaska oružja i automobila koje su, kako Tužilaštvo tvrdi, koristili Baldo, Kovačević i Đukanović.

 

Predočene su i naredbe i izvještaji o pretresima vozila, kuća i drugih prostorija koje su, kako se tvrdi, koristili Đukanović i Baldo, kao i o pretresu tojote u kojoj su bile žrtve.

 

"Nije tačno da tužilac nije bio na uviđaju, bila sam to veče do dva ili tri ujutro, kada je uviđaj prekinut. Poslije je nastavljen ujutro. Tužilac je prisustvovao uviđaju tojote", kazala je Petković.

 

Sudija Branimir Jukić odbacio je prigovore odbrane. On smatra da su dokazi zakoniti te naglašava da tužilac i ne mora da bude stalno na uviđaju.

 

Krunić i Pavlović su ubijeni, a Ilić je ranjen u aprilu 2019. godine u oružanom napadu na vozilo u kojem su bili, u Glamočanima kod Laktaša.

 

Podsjetimo, kako su "Nezavisne novine" ranije objavile, u optužnici je navedeno da su ubistvo izvršili Đukanović i Kovačević. Đukanović i Kovačević su, sudeći po optužnici, iz automatskih pušaka sasuli kišu metaka na džip u kojem se sa saradnicima vozio Krunić.

 

Baldo je, kako se dodaje, bio osmatrač i dojavio je kada je Krunićevo vozilo krenulo u zasjedu. Gajića, tadašnjeg Krunićevog radnika i člana ličnog obezbjeđenja njegove supruge i djece, terete za pomaganje u zločinu.

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI