TUŽNA VIJEST/ bio je izuzetno popularan u krajini

U 52. godini umro Emdžad Galijašević, nekadašnji gradonačelnik Bihaća

Hronika 08.03.21, 15:38h

U 52. godini umro Emdžad Galijašević, nekadašnji gradonačelnik Bihaća
U trci za gradonačelnika Bihaća pobijedio je 2012. godine kao kandidat SDA. Grad Bihać vodio je manje od četiri godine, budući da je bio uhapšen mjesec dana pred nove izbore

 

Bivši gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević preminuo je danas.

 

Galijašević je bio hospitaliziran u bihaćkoj bolnici već nekoliko sedmice zbog problema s jetrom.

 

Emdžad Galijašević rođen je 14.03.1969. godine u Kulen Vakufu. Osnovnu školu završio je u Kulen Vakufu, a Gimnaziju u Bihaću. Na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1999. godine.

 

Postdiplomski studij upisao je 2005. godine na Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je magistrirao 2008. godine, a na istom fakultetu prijavio je i doktorsku disertaciju.

 

U trci za gradonačelnik Bihaća pobijedio je 2012. godine.

 

Građani Bihaća se sjećaju da se iznenada promjenilo njegovo stanje, na društvenim mrežama su se pozivali i dobrovoljni darivaoci krvi, da mu se pomogne.

 

Prema našim izvorima informacija, stanje mu se na kratko bilo popravilo tokom boravka u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, a zatim u Kliničkoj bolnici u Mostaru gdje je i preminuo.

 

Galijašević je imao svoj mandat na čelu grada poslije kojeg je uslijedio i pravosudni predmet koji, kao i mnogi drugi politički slučajevi u ovoj zemljii, nije bio završen, međutim bez obzira na taj posljednji dio karjere radi se o osobi koja je iznimno popularna, pa čak i voljena u Bihaću.

 

(DEPO PORTAL/md)