Reakcija KO SDA Sarajevo na potez premijera KS

'Pozivamo Facebook premijera Fortu da prestane da se slika uokolo i prijeti građanima! Neka počne raditi!'

Front 05.03.21, 14:41h

'Pozivamo Facebook premijera Fortu da prestane da se slika uokolo i prijeti građanima! Neka počne raditi!'
Put pacijenta i dalje ne postoji, bolesni i promrzli građani na ulicama stoje i čekaju svoj red za testiranje, ministar zdravstva ne postoji ili ga bar javnost još nije vidjela, sredstva iz budžeta se umjesto za pomoć privredi koriste za isplatu naknada tzv. nezavisnih poslanika u njegovoj većini, ističu iz KO SDA Sarajevo

 

Nakon što je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto napustio sastanak u sjedištu Vlade FBiH, oglasili su se iz KO SDA Sarajevo. Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

 

- Povodom jutrošnjeg teatralnog nastupa premijera Forte, kojim prikriva jučerašnji krah cjelodnevnog nesuvislog zasjedanja njegove vlade i beskorisnih mjera koje su donešene, pozivamo premijera i Vladu KS da shvate ozbiljnost situacije i počnu raditi i donositi mjere u cilju zaštite života građana Kantona Sarajevo i ekonomije u Kantonu Sarajevo.

 

Osim stalnih prijetnji građanima kućnim pritvorom i lockdownom, konstantnog prebacivanja krivice na građane i prijetnje kažnjavanjem, u što je uveo i svog ministra policije, nismo još vidjeli nijednu svrsishodnu mjeru i akciju kojom ogroman sistem kojim upravlja stavlja u službu borbe protiv pandemije i posljedica iste.

 

Put pacijenta i dalje ne postoji, bolesni i promrzli građani na ulicama stoje i čekaju svoj red za testiranje, ministar zdravstva ne postoji ili ga bar javnost još nije vidjela, sredstva iz budžeta se umjesto za pomoć privredi koriste za isplatu naknada tzv. nezavisnih poslanika u njegovoj većini.  

 

Stoga, pozivamo Facebook premijera Fortu da prestane da se slika uokolo, da prestane sa izljevima teatralnosti na press konferencijama koje ne dolikuju jednom premijeru, da prestane da prebacuje odgovornost na druge i da konačno počne da se bavi svojim poslom i upravlja ogromnim budžetom i polugama kojim raspolaže jer životi građana moraju biti iznad svakog politikanstva i lične promocije - saopćeno je iz KO SDA Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI