FOTO&VIDEO/ Predsjednik Slovenije u posjeti Sarajevu

Slovenija će Bosni i Hercegovini donirati 4.800 vakcina: Borut Pahor se sastao sa članovima Predsjedništva BiH

Front 05.03.21, 13:33h

Slovenija će Bosni i Hercegovini donirati 4.800 vakcina: Borut Pahor se sastao sa članovima Predsjedništva BiH
Vakcine će biti podijeljene između enititeta i Brčko distrikta

 

Predsjednik Slovenije Borut Pahor susreo se danas u Sarajevu sa članovima Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem.

 

Slovenija će donirati Bosni i Hercegovini 4.800 doza Astra Zeneca vakcina protiv koronavirusa, rečeno je poslije sastanka. Vakcine će biti podijeljene između enititeta i Brčko distrikta, mada se za sada ne zna kada će u BiH stići ova donacija.

 

borut-pahor-slovenija-predsjednistvo-bih-dodik-dzaferovic-komsic

 

Kada je u pitanju ulazak BiH u Evropsku uniju, na sastanku je rečeno da Slovenija želi pomoći BiH povodom ovoga, te da se definišu termini za dalju integraciju. Tema sastanka su bile i migracije, a istaknuto je da iskustvo Slovenije može pomoći BiH u borbi sa migrantskom krizom. Inicijativa predsjednika Slovenije je da se na poseban način trerira ovaj region.

 

Predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor u okviru današnje posjete BiH će posjetiti i kontingent Slovenske vojske u Vojnoj bazi Butmir, koja djeluje pri operaciji EUFOR Althea u NATO stožeru Sarajevo. U pratnji predsjednika Republike Slovenije je i ministar odbrane Matej Tonin, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

 

(BHRT, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI