sud bih

Darko Elez u sudnici: Tražim da mi odredite pritvor!

Hronika 05.03.21, 11:17h

Darko Elez u sudnici: Tražim da mi odredite pritvor!
Tužilac Dubravko Čampara kao razlog za određivanje pritvora osim osnovane sumnje da je Elez kriv za djela koja mu se stavljaju na teret, pritvor je zatražio iz svih zakonskih razloga

 

U Sudu BiH završeno je ročište povodom prijedloga Tužilaštva za određivanje jednomjesečnog pritvora Darku Elezu, kojeg Tužilaštvo BiH tereti za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima teško ubistvo, pokušaj ubistva i iznuda.

 

Tužilac Dubravko Čampara kao razlog za određivanje pritvora osim osnovane sumnje da je Elez kriv za djela koja mu se stavljaju na teret, pritvor je zatražio iz svih zakonskih razloga.

 

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi Elez mogao ometati istragu, opasnosti da će ponoviti krivično djelo, kao i zbog bojazni od uznemirenja javnosti.

 

Elezov branilac, advokat Senad Kreho, usprotivio se prijedlogu Tužilaštva, te tražio da se pritvor zamijeni mjerama zabrane, koje bi podrazumijevale ograničenje kretanja, oduzimanje dokumenata i obavezu javljanja nadležnoj policijskoj stanici.

 

S druge strane, Elez je kazao da nema ništa protiv da mu se odredi pritvor i da se ova istraga okonča. Ponovio je da mu se prema odluci Ministarstva pravde Srbije ne može suditi u predmetu "Lutka", a da su mu ova ostala djela napisana "ofrlje", kako bi bio izručen u BiH da bi mu se sudilo za "Lutku". Sve što mu se stavlja na teret je negirao, kazavši da nema pojma ko su oštećeni.

 

- Saglasan sam što se mene tiče da idem u pritvor, jer ako me puste mogli bi mi izmisliti još nešto. Tužilaštvo mora zaboraviti ispunjavanje želja šefova MUP-a RS-a. Tražim da mi odredite pritvor i da se vodi istraga po zakonu. Ako će se postupak voditi preko medija, ja ne želim u tome uopće učestvovati - rekao je Elez.

 

(Faktor, DEPO PORTAL/rm)

BLIN
KOMENTARI