Goran Čerkez potvrdio

Federacija BiH pokrenula proceduru za nabavku vakcina: Poziv veledrogerijama, razgovori s Kinezima

Front 03.03.21, 11:44h

Federacija BiH pokrenula proceduru za nabavku vakcina: Poziv veledrogerijama, razgovori s Kinezima
Aktivnosti će se odvijati u skladu s preporukom Vlade FBiH, a jedna od prvih će biti u petak kada bude sastanak svih kantonalnih premijera i ministara zdravlja u Vladi FBiH, rekao je Čerkez

 

Zavod za javno zdravstvo FBiH pokenuo je aktivnosti u cilju nabavke vakcine, a u skladu s Odlukom Vlade FBiH. Upućen je poziv veledrogerijama širom FBiH da iskažu mogućnost nabavke vakcine, odnosno da li su zainteresovane i imaju li potrebne uvjete.

 

Kako je za N1 rekao pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez, određeni broj veledrogerija se javio, a obavljen je i razgovor s predstavnikom kompanije Sinopharm u vezi potencijalne direktne nabavke kineskih vakcina.

 

“Aktivnosti će se odvijati u skladu s preporukom Vlade FBiH, a jedna od prvih će biti u petak kada bude sastanak svih kantonalnih premijera i ministara zdravlja u Vladi FBiH”, rekao je Čerkez.

 

Kada su u pitanju vakcine koje je donirala Srbija Bosni i Hercegovini, one se uskladištene u Mostaru i nakon što Agencija za lijekove BiH izda potrebno odobrenje bit će ravnopravno raspoređene svim kantonima u FBiH.

 

Ove vakcine će biti upotrebljene za vakcinaciju zdravstvenih radnika.

 

(N1, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI