Zbog pogoršanja epidemiološke situacije

Stroge mjere u TK: Od sutra rad ugostiteljskih objekata dozvoljen samo do 20 sati, inspekcija pojačava nadzor

Hronika 02.03.21, 20:14h

Stroge mjere u TK: Od sutra rad ugostiteljskih objekata dozvoljen samo do 20 sati, inspekcija pojačava nadzor
Ova Naredba se primjenjuje od 3. marta i važi do 18. marta, a izrečena je zbog pogoršanja epidemiološke situacije u okruženju

 

Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona donio je danas Naredbu kojom se ograničava rad svih ugostiteljskih objekata do 20 sati. Naredba se odnosi na sve ugostiteljske objekte bez izuzetaka, bez obzira na to da li se radi o zasebnom objektu ili objektu u sklopu nekog drugog javnog objekta.

 

Naređeno je svim gradskim/općinskim kriznim štabovima, kao i gradskim i općinskim inspekcijama da izvrše kadrovsko jačanje inspekcijskih službi te maksimalno pojačaju inspekcijski nadzor kada je u pitanju realizacija ove Naredbe, kao i primjena važećih preporuka i naredbi kada je u pitanju način organizacije i rada ugostiteljskih objekata.

 

U Naredbi je navedeno da se traži od nadležnih kantonalnih i gradskih/općinskih inspekcija, kao i od Uprave policije TK da pojačaju nadzor nad provođenjem važećih naredbi i preporuka.

 

Ova Naredba se primjenjuje od 3. marta i važi do 18. marta, a izrečena je zbog pogoršanja epidemiološke situacije u okruženju.

 

(FENA/Foto: Arhiv/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI