POLITIČKA SCENA MIJENJA SE STRAHOVITOM BRZINOM

Dino Konaković razjasnio: Hoće li biti kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na izborima 2022. godine?

Front 27.02.21, 21:55h

Dino Konaković razjasnio: Hoće li biti kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na izborima 2022. godine?
Uz napomenu da će Narod i Pravda, odnosno Četvorka, zasigurno imati svog kandidata za člana Predsjedništva BiH, Konaković je pojasnio i kakve su njegove ambicije po tom pitanju

 

 


Odgovarajući na brojna aktuelna i vruća pitanja koja se tiču događaja na političkoj sceni Bosne i Hercegovine, posebno na rovita događanja unutar Stranke demokratske akcije (SDA), lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković u večerašnjem izdanju Centralnog dnevnika na Face TV-u odgovorio je i na pitanje hoće li biti kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na izborima 2022. godine.

 


Uz napomenu da će Narod i Pravda, odnosno Četvorka, zasigurno imati svog kandidata za ovu poziciju, Konaković je rekao:


- Ja to trenutno ne vidim kao svoj primarni politički cilj, mislim da u ovim godinama još uvijek imam dovoljno energije da se pozabavimo pospremanjem stvari na nekim nivoima vlasti, koje su izvršnije i operativnije od te funkcije, koja je, naravno, najčasnija funkcija koju u državi možete obnašati. Nije mi to prioritet niti smo zbog toga napravili Narod i Pravdu, važnije je da se ovi naši principi prošire po cijeloj državi... Ali, ukoliko budemo procijenili da ima potrebe, ići ćemo i u utakmicu za člana Predsjedništva.

 

Hadžifejzović: Dakle, nije prioritet, ali se i ne isključuješ?!

 

Konaković: Upravo tako! 

 

Prije toga Konaković je odgovorio i na pitanje da li bi kandidat Četvorke mogao biti Denis Zvizdić, ukoliko bi napustio SDA i prešao u NiP:

 

- Prebrzo se mijenja politička scena u BiH i već će se za nekoliko mjeseci iskristalizirati ko su izgledni kandidati, a ja ću naravno zagovarati ideju da Četvorka ponudi svog kandidata i mi ćemo biti spremni za kompromis. To ne isključuje opcije i da SDP, Naša stranka ili neko od parrtnera ponudi svog kandidata... Ne isključujemo te opcije, ali je još rano da zaključujemo - poručio je lider NiP-a

 

Više detalja iz večerašnjeg Centralnog dnevnika, kao i snimak razgovora možete gledati ovdje.


(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI