Audio/ Hronologija događaja

Snimci razgovora iz noći kada je ubijen Dženan Memić: Kako su reagirali Hitna pomoć i policija

Hronika 26.02.21, 14:59h

Snimci razgovora iz noći kada je ubijen Dženan Memić: Kako su reagirali Hitna pomoć i policija
Radi se o audio snimcima koje je zabilježio sistem veze Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, donosima ih u njihovom izvornom obliku, koji je korišten tokom istrage ovog mučnog slučaja

 

Avaz je došao u posjed autentične komunikacije između pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i ekipa Hitne pomoći koje su intervenirale u kobnoj noći 8. februara 2016. kada je Dženan Memić teško povrijeđen u Velikoj Aleji na Ilidži. 

 

Radi se o audio snimcima koje je zabilježio sistem veze Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, objavljujemo ih u njihovom izvornom obliku, koji je korišten tokom istrage ovog mučnog slučaja.

 

Nakon pet godina borbe porodice Memić, Tužilaštvo BiH je preuzelo istragu o Dženanovoj smrti, uhapšeni su visoko rangirani policajac Hasan Dupovac, te Zijad Mutap, otac Alise koja je bila s Dženanom u trenutku povrjeđivanja. 

 

Istražitelji SIPA-e izuzeli su dokumentaciju iz Hitne pomoći da bi se utvrdilo na koji način i u koje vrijeme mu je pružena medicinska pomoć. 

 

Tužilaštvo BiH najavilo je proširenje istrage te nova hapšenja zbog zataškavanja Dženanovog ubistva.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)