Najveći broj hospitaliziranih od početka pandemije

Puni svi Covid odjeli u Općoj bolnici, tokom noći primljeno čak 19 pacijenata

Hronika 26.02.21, 10:28h

Puni svi Covid odjeli u Općoj bolnici, tokom noći primljeno čak 19 pacijenata
Iz Opće bolnice na Kliniku na Podhrastove je premješten jedan pacijent, a šest je otpušteno kući

 

U Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo u protekla 24 sata je zabilježen najveći broj hospitaliziranih pacijenata od početka pandemije Covid-19. Na bolničkom liječenju u Covid odjelima ove zdravstvene ustanove je trenutno 127 pacijenata, od kojih je 6 na intenzivnoj, a 2 na poluintenzivnoj njezi. Jučer je na hospitalizaciji bilo 110 pacijenata.

 

Tokom prethodne noći u Covid trijažnoj ambulanti je bilo 60 pregleda i pruženo 264 usluge, a na hospitalizaciju je primljeno 19 srednje teških i teških pacijenata.

 

Iz Opće bolnice na Kliniku na Podhrastove je premješten jedan pacijent, a šest je otpušteno kući. U trijažnoj ambulanti jutros je na opservaciji 11 pacijenata. U protekla četiri mjeseca na hospitalizaciji u Covid odjelima Opće bolnice je bilo više od 800 pacijenata.

 

Istovremeno, i dalje se nastoji organizirati rad u ne-covid odjelima Opće bolnice. Jučer je 58 pacijenata primljeno na bolničko liječenje, a otpušten je 41. Ukupno je bilo 1.311 pregleda i pruženo 5485 usluga te je urađeno 20 operativnih zahvata.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI