I CIJENA PUNO POVOLJNIJA

Novo u poliklinici 'Agram' u Sarajevu: Od sada brzi antigneski test iz krvi, a ne neugodni bris iz sluznice nosa!

Lifestyle 25.02.21, 12:44h

Novo u poliklinici 'Agram' u Sarajevu: Od sada brzi antigneski test iz krvi, a ne neugodni bris iz sluznice nosa!
Prednost i jedinstvenost ovog testa je što se kao uzorak NE koristi bris iz sluznice nosa, već krv. Empirijski, bris nosa se pokazao kao izrazito neugodna metoda za pacijente

 

 


Novo u ponudi! Sada možete izbjeći neugodan osjećaj testiranja iz nazofarinksa, u poliklinici Agram od danas AG test radite iz krvi!


BioHit brzi antigenski test iz seruma!


Brzi antigenski test otkriva prisustvo antigena virusa SARS-CoV-2 i omogućava brzu dijagnostiku.
Bris iz nazofarinksa (sluznice nosa) često je veoma neprijatan za pacijente, ovaj NOVI i JEDINSTVENI test u našoj laboratoriji to zaobilazi - poručuju iz Agrama.


Prednost i jedinstvenost ovog testa je što se kao uzorak NE koristi bris iz sluznice nosa, već krv. Empirijski, bris nosa se pokazao kao izrazito neugodna metoda za pacijente.


Na taj način izbjegava se neugodnost pri samom testiranju, a nalazi su zbog načina izvođenja testa veoma brzo dostupni. Test je na osnovu analiza senzitivan 97,65 posto i specificčan 99,6 posto.

 

antigenski-test


Senzitivnost testa je njegova vjerovatnoća da će testirana osoba biti pozitivna pod uslovom da je bolesna, dok specifičnost testa je njegova vjerovatnoća da će testirani biti negativan pod uslovom da je zdrav, a ove dvije vrijednosti daju sliku o pouzdanosti testa.


Cijena je 50 KM.

 

Ljubazno osoblje poliklinike Agram možete kontaktirati putem brojeva telefona: 033 755 560 i 033 755 561.

 

Promotivni sadržaj

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI