dok turković tvrdi da 'nije do nas'

Tek kad su buknule kritike: Sastanak Pfizera, COVAX-a i Ministarstva civilnih poslova BiH zbog vakcina

Front 25.02.21, 11:53h

Tek kad su buknule kritike: Sastanak Pfizera, COVAX-a i Ministarstva civilnih poslova BiH zbog vakcina
Dodaje da priča o tome da preduslovi nisu ispunjeni, ne stoji

 

Dogovoren je sastanak predstavnika kompanije Pfizer, delegacije mehanizma COVAX i bh. delegacije ispred Ministarstva civilnih poslova povodom isporuke vakcina za BiH, nezvanično saznaje N1.

 

Trenutno termin sastanka nije poznat, a ugovoren je u jeku sve glasnijih kritika na račun bh. vlasti zbog kašnjenja BiH u nabavci vakcina za građane.

 

Jučer je ministrica Turković održala konferenciju za medije na kojoj je kazala da je BiH uradila sve što se očekivalo, te da ako treba tražiti krivca, onda je to dobavljač.

 

“Bilo je razgovora o pitanju vakcinacije protiv Covida. Mi smo još u fazi iščekivanja da vakcinacija krene, ali potvrđeno je da BiH ima hladni lanac za pohranjivanje Pfizer vakcine. Očekujemo da će se mimo Covax mehanizma doći i vakcinacija koja je dio, čije će plaćanje biti preko IPA fondova. Imamo najavu da bi ta vakcinacija mogla da stigne i krene se s procesom”, kazala je Turković.

 

Poručila je da je pripremljeno sve što je trebalo.

 

“Sve radnje su završene, sve je pripremljeno. Sve ono što se moglo pripremiti s naše strane je urađeno i mi smo u iščekivanju kada bi moglo biti dospjeće vakcina”.

 

Dodaje da priča o tome da preduslovi nisu ispunjeni, ne stoji.

 

(N1, DEPO PORTAL/rm)

BLIN
KOMENTARI