Muriz Memić o jutrošnjoj akciji SIPA-e

Adem Zalihić nam je kazao da je Hitna pomoć pozvana sat kasnije... Zašto Alisa nije rekla da je Dženan u nesvijesti?

Hronika 24.02.21, 10:45h

Adem Zalihić nam je kazao da je Hitna pomoć pozvana sat kasnije... Zašto Alisa nije rekla da je Dženan u nesvijesti?
Memić ističe da mu je i rahmetli doktor Alija Čeljo kazao da je Dženan kasno doveden u bolnicu

 

Pripadnici SIPA-e uz asistenciju policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo od jutros vrše pretrese objekata i izuzimanje dokumentacije Javne ustanove Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

 

Ovo akcija pokrenuta je po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

 

Muriz Memić, otac ubijenog Dženan u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba kazao je da se klupko odmotava, Tužilaštvo ide dalje i dodao je da smatra da sada nema zaustavljanja.

 

- Mi očekujemo da ide ovo dalje i u dobrom smjeru. Mislim da će biti ono što smo govorili. Možda i ja nisam imao neke informacija, u jednom od razgovora sadašnji direktor Hitne pomoć Adem Zalihić nam je kazao da je Hitna pomoć kasno pozvana, sat vremena kasnije. Upitan je i sam odnos Alise (Mutap, op.prir.) koja nije kazala da je Dženan u nesvijesti. Sve će se to pokazao, ali sad za sad mogu da kažem da smo imali fin razgovor za Zalihićem - rekao je Muriz.

 

On ističe da mu je i rahmetli doktor Alija Čeljo kazao da je Dženan kasno doveden u bolnicu.

 

Muriz je poručio da je saradnja sa direktorom Zalihićem bila dobra i dodao je da je on ustupio svu dokumentaciju koju su tražili.

 

- Valjda će nam biti sve jasnije tokom današnjeg dana. Ja uvijek kažem neka odgovara ko je kriv, a ko nije i ne treba. Da su svi bili prema nama kao što je bio direktor Zalihić, sve bi ovo puno lakše i jasnije bilo - zaključio je on.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI