aida feraget nakon premijerovih prijekora

Neki dan u prepunoj kafani... Sjedi i Forto... Imam poriv da ga pitam: Ako možeš ti u kafanu, što dijete ne može u školu?

Hronika 23.02.21, 13:29h

Neki dan u prepunoj kafani... Sjedi i Forto... Imam poriv da ga pitam: Ako možeš ti u kafanu, što dijete ne može u školu?
Jutros mi inbox zatrpan Fortinom kritikom građana koji su se opraštali od Balaševica. U isto vrijeme, vidljivo na fotkama po društvenim mrežama, gore navedeni je na skijanju. Ni brige ni pameti!- napisala je Feraget

 

Aida Feraget jedna je od građana Sarajeva koji su se zalagali da se ovaj grad u subotu na sebi svojstven način oprosti od Đorđa Balaševića.

 

Međutim, premijeru Kantona Sarajevo Edinu Forto to se nije dopalo te je izjavio kako je njemu "fascinantno da su se ljudi okupili da isprate Balaševića, koji je umro od komplikacija nakon korone".

 

- Prekršili su mjere i tako ugrozili i sebe i druge. To je jedan nivo neodgovornosti - kazao je, između ostalog Forto.

 

Feraget se danas oglasila na Facebooku napisavši:

 

- Crtice iz kafane, prije par dana, negdje u Sarajevu. Sjedim sa prijateljem, nismo se vidjeli dugo. Prepuna kafana, puno više od propisanih 30. Pogledam, sjedi i premijer KS, Forto. Sa bivšom ministricom zdravstva. Kažem prijatelju kako imam silan poriv da mu priđem i pitam kad će djeca u školu. Jer ako može on u kafanu, što dijete ne može u školu... I kao neću, navikla da stvari gledam iz pozitivnog ugla, fokusiram se na to da sjedi s rajom, bez tjelohranitelja, pratnje, svega što inače viđamo oko "izabranih". Ne priđem...

 

Jutros mi inbox zatrpan Fortinom kritikom građana koji su se opraštali od Balaševica. U isto vrijeme, vidljivo na fotkama po društvenim mrežama, gore navedeni je na skijanju. Ni brige ni pameti!

 

Ne volem uzdržane, trezvene, pa džoging, takve najpre strefi šloging... I ne volim kad jedno rade, drugo pričaju. Baš ne volem! Budi dosljedan, pa makar bio najgori, imaš se na kog' ugledati, Balaš je simbol takvog života "mili premijeru".

 

 

 

(DEPO PORTAL/rm)

 

BLIN
KOMENTARI