Nakon hladnog jutra rastu temerature

Sladić: Krajem dana moći ćemo da uživamo u prelijepim zalascima sunca

Hronika 23.02.21, 08:28h

Sladić: Krajem dana moći ćemo da uživamo u prelijepim zalascima sunca
U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 12°C ili niža

 

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva lokalno u Bosni će biti magle. Vjetar slab, prije podne sjevernog smjera. Od sredine dana vjetar mijenja smjer na jugo i jugoistok. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C.

 

U Sarajevu sunčno. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 1°C, a najviša dnevna oko 18°C.

 

“Od sutra sve izraženije prisustvo saharskog pijeska i na bosanskohercegovačkom nebu. Krajem dana moći ćemo da uživamo u prelijepim zalascima sunca prošarani crvenkastom bojom. Zamućeno nebo pustinjskim aerosolom ostaje najmanje do petka”, najavio je sinoć meterolog Face TV Nedim Sladić.

 

U srijedu se očekuje dugotrajnija magla ili niska naoblaka se očekuju na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. U većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima lokalno će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C.

 

U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 12°C ili niža.

 

U četvrtak se prognozira dugotrajnija magla ili niska naoblaka se očekuju na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. U većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima također će biti magle. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 21°C.

 

U mjestima sa dugotrajnom maglom najviša dnevna temperatura zraka do 12°C ili niža.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI