Pokušaj ubistva u Sarajevu

Maloljetnik izboden na Obali, uhapšeni 23-godišnjaci Dino i Šejla

Hronika 22.02.21, 11:09h

Maloljetnik izboden na Obali, uhapšeni 23-godišnjaci Dino i Šejla
Njemu je pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu pomoć KS, koja ga je prebacila u KCUS, čiji ljekari su konstatovali da je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život


Sarajevskoj policiji jučer oko 15 sati prijavljeno je da je na Obali Kulina bana u općini Stari Grad Sarajevo nožem povrijeđena jedna osoba.

 

Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je povrijeđen maloljetnik, rođen 2003. godine, iz Sarajeva.

 

Njemu je pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu pomoć KS, koja ga je prebacila u KCUS, čiji ljekari su konstatovali da je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život.

 

Zadržan je na liječenju na Klinici za torakalnu hirurgiju, saopćili su iz MUP-a.

 

Policija je sinoć, oko 19.45 sati, radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, na području općine Stari Grad pronašla i uhapsila Dinu B., rođenog 1998. godine u Sarajevu.

 

On se sumnjiči za pokušaj ubistva maloljetnika.

 

Također, uhapšena je i Šejla H., rođena 1998. godine u Sarajevu, a koja se sumnjiči za saučesništvo.

 

- Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Uhapšeni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad uhapšenima - saopćeno je iz MUP-a KS.


(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI