Ćamil Duraković nakon zatvaranja biračkih mjesta

Skeptici su sumnjali u naše jedinstvo, ali... Bojkot je uspio, od 3000 Bošnjaka u Srebrenici, glasalo je njih 166!

Front 21.02.21, 20:50h

Skeptici su sumnjali u naše jedinstvo, ali... Bojkot je uspio, od 3000 Bošnjaka u Srebrenici, glasalo je njih 166!
aša borba nije lahka, ali je sigurno nastavljamo. Čekamo odluku Ustavnog suda BiH nakon koje ćemo znati šta i kako dalje. Hvala vam i ponosan sam - rekao je, između ostalog, Duraković

 

 

Bivši načelnik Srebrenice i predstavnik Incijative "Moja adresa: Srebrenica", Ćamil Duraković izjavio je večeras, nakon zatvaranja biračkih mjesta, da je u bojkot u ovom gradu uspio te pojasnio;


- Da sumiramo. Skepticima koji su sumnjali i pokušali obezvrijediti naše jedinstvo i čvrstu odluku da bojkotujemo današnje neregularne izbore, želim saopštiti da je, po našim informacijama, u Srebrenici od 3000 Bošnjaka na biračkom spisku glasalo njih 166. Ne ulazeći u to kako i za koga je danas glasalo 166 Bošnjaka, to nije dovoljno niti za jedan odbornički mandat.


Ako izuzmemo ucjene, prijetnje, plaćanja socijalno-ugroženim, s ponosom mogu reći - sačuvali smo naše dostojanstvo. Mi nismo nikome prijetili, plaćali niti ucjenjivali. Ponosan sam što je moj narod danas izabrao dostojanstvo umjesto straha, interesa i nepravde.


Naša borba nije lahka, ali je sigurno nastavljamo. Čekamo odluku Ustavnog suda BiH nakon koje ćemo znati šta i kako dalje. Hvala vam i ponosan sam - rekao je Ćamil Duraković.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI