IAKO JE BH. TURNEJA VIŠE PUTA ODGOĐENA

Predstava 'Identitluk' u februaru gostuje u Srebrenici, Goraždu i Foči

Kultura 19.02.21, 13:41h

Predstava 'Identitluk' u februaru gostuje u Srebrenici, Goraždu i Foči
Ova duhovita, duboka i veoma poučna predstava na satiričan način propituje identitete i njihovo plitko shvatanje u našem društvu, te otvara pitanja koja potiču na razmišljanje o vlastitom identitetu

 


Koprodukcijski projekat mostarskih pozorišnih kuća, predstava „Identitluk“, u prošloj godini je ostvarila izuzetan uspjeh osvojivši brojne nagrade i priznanja kritike i stručnog žirija (Pozorišne/kazališne igre u Jajcu, Mostarska Liska, Festival Zaplet Banjaluka, Pozorišni susreti u Brčkom…).


Iako je, usljed pandemije, planirana bh. turneja u nekoliko navrata morala biti odgođena, predstava "Identitluk" u februaru ponovo kreće sa gostovanjima koja će biti realizirana u skladu sa mjerama i preporukama nadležnih kriznih štabova.

 

identitluk-1


Nova sezona igranja započinje u Srebrenici 23.02., nakon čega će ansambl gostovati u Goraždu, 24.02. i konačno u Foči, 25.02.
Ulaznice za sve predstave su besplatne, ali je njihovo preuzimanje obavezno zbog ograničenog broja posjetilaca.


Ova duhovita, duboka i veoma poučna predstava na satiričan način propituje identitete i njihovo plitko shvatanje u našem društvu, te otvara pitanja koja potiču na razmišljanje o vlastitom identitetu. Predstava je nastala prema motivima djela Amina Maaloufa “U ime identiteta”, a u režiji Tanje Miletić Oručević i glumačkog ansambla.

 

identitluk-2


„Ovo je jedna od onih predstava koje se mogu pogledati više puta, što su mnogi ljudi u publici posvjedočili. Svi njeni elementi skladno sviraju terapijsku muziku zajedništva, kaja uveliko nailazi na podrsšku i prepoznavanje, ali i svima nama potreban iscjeljujući smijeh“, navodi se u obrazloženjima festivalskog žirija koji je u prošloj godini predstavi dodijelio nagrade.


"Identitluk" je nastao u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta, Narodnog pozorišta i Studija za izvedbene umjetnosti. Pokrovitelj projekta je BHRI (Bosnia & Herzegovina Resilience Initiative).

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI