Prvi teniser svijeta ima prednost 4-3

Medvedev protiv Đokovića u finalu Australian Opena

Sport 19.02.21, 12:58h

Medvedev protiv Đokovića u finalu Australian Opena
Protivnik Medvedevu u nedjeljnom finalu bit će prvi tenisač svijeta Novak Đoković koji je dan ranije izborio završni meč pobjedom nad ruskim kvalifikantom Aslanom Karatsevim

 

 

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u finale Australian Opena nakon što je u polufinalnom meču bio bolji od Grka Stefanosa Tsitsipasa 6-4, 6-2, 7-5 po setovima.

 

Medvjedev je protiv Tsitsipasa došao do svoje dvadesete uzastopne pobjede, a njegov se niz proteže od prošlogodišnjeg turnira Masters 1000 serije u Parizu.

 

Protivnik Medvedevu u nedjeljnom finalu bit će prvi tenisač svijeta Novak Đoković koji je dan ranije izborio završni meč pobjedom nad ruskim kvalifikantom Aslanom Karatsevim.

 

Za 25-godišnjeg Medvedeva bit će to drugo finale na Grand Slam turnirima, nakon što je u finalu US Opena 2019. izgubio u pet setova od Španca Rafaela Nadala.

 

Đokoviću će to biti 28. Grand Slam finale, deveto u Melbourne, a u prethodnih osam finala srpski teniser ima stopostotan učinak.

 

Kada je u pitanju međusobni omjer Medvedeva i Đokovića, prvi teniser svijeta ima prednost 4-3, s tim da je osam godina mlađi Medvedev slavio u tri od prethodna četiri njihova susreta, posljednji put na završnom turniru sezone u Londonu u novembru prošle godine.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI