pala prva klapa

Nova medijska platforma Večernji TV počela s radom

Mediji 17.02.21, 12:47h

Nova medijska platforma Večernji TV počela s radom
U okviru projekta opremljena su dva televizijska studija u kojima će se snimati video prilozi

 

Glavni urednik Večernjeg lista iz Zagreba Dražen Klarić i glavni urednik Večernjeg lista BiH Jozo Pavković simbolično su prvom klapom označili početak rada Večernji TV, nove medijske platforme te novinske kuće.

 

- Večernjakova televizija u BiH prirodan je i logičan iskorak u razvoju naše medijske kuće. Upravo na novinskoj platformi Večernjeg lista danas čvrsto stoje i tisak, i portal, i televizija. I svi drugi projekti. Međusobno se nadopunjuju i učvršćuju - kazao je tom prigodom glavni urednik Večernjeg lista BiH Jozo Pavković.

 

U okviru projekta opremljena su dva televizijska studija u kojima će se snimati video prilozi.

 

- Jedan studio je u redakciji Večernjeg lista, a drugi na Sveučilištu u Mostaru, zato što sa Sveučilištem imamo potpisan ugovor o suradnji, gdje držimo praksu studentima novinarstva. U ovom vremenu korone kada ne možemo uživo držati praksu, morali smo imati jedan prostor odakle ćemo se obraćati našim studentima. Na to smo ponosni i mislim da je ovo povijesni trenutak za našu novinu - dodao je Pavković.

 

Glavni urednik Večernjeg lista iz Zagreba Dražen Klarić istaknuo je kako se radi o velikom iskoraku u radu i nadogradnji koja će ojačati brend Večernjeg lista u Bosni i Hercegovini.

 

- Kao što se novina nadogradila portalom, tako se portal nadogradio televizijom. Međutim, osnova svega je novinarstvo i novinari koji svaki dan u redakcijama stvaraju sadržaj za tiskano izdanje. Tiskano izdanje je nosač oko kojeg možemo imati više malih portala, televiziju i tako dalje. Snaga onoga čime se mi bavimo je sadržaj. Sad će se dogoditi kao i u Zagrebu, da će Večernji list i u Bosni i Hercegovini imati multimedijalne novinare, koji će ono što su radili na papiru prenijeti i na video format - poručio je Klarić.

 

Prvu emisiju nove internetske televizije gledatelji mogu pratiti uživo na portalima Vecernji.hr i Vecernji.ba.

 

Prvog dana emitiranja Večernji TV donosi razgovore s renomiranim gostima iz područja zdravstva, gospodarstva, politike, crkve, kulture i sporta, među kojima su izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić, zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić, glumac Goran Bogdan, ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Goran Grlić Radman, direktor Autocesta Federacije BiH Adnan Terzić, ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar dr. Ante Kvesić, predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i kardinal vrhbosanski mons. Vinko Puljić.

 

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI