TRAGEDIJA NA PRENJU

Lavina zatrpala iskusnog planinara i uposlenika Oružanih snaga BiH: Pad u stijeni Cetine bio je koban...

Hronika 14.02.21, 12:51h

Lavina zatrpala iskusnog planinara i uposlenika Oružanih snaga BiH: Pad u stijeni Cetine bio je koban...
Nakon pokretanja lavine i pada R.Š. zatražena je pomoć i helikoptera Oružanih snaga BiH kako bi se što prije pronašao stradali

 

 

U lavini na planini Prenj koja se jutros pokrenula smrtno je stradao R.Š. iz Tuzle koji je iskusni planinar i uposlenik Oružanih snaga BiH.

 


Ovu informaciju potvrdio je Zehrudin Isaković, bivši predsjednik Planinarskog saveza BiH.


"Sa velikom tugom, saznajemo da je naš prijatelj Rade Šimić prilikom pada u stijeni Cetine preminuo. Njegov partner je dobro. Apeluje na što hitniju pomoć", napisao je Isaković na društvenim mrežama.


Nakon pokretanja lavine i pada R.Š. zatražena je pomoć i helikoptera Oružanih snaga BiH kako bi se što prije pronašao stradali.


"Apelujem na ministra sigurnosti Selmu Cikotića i ministra odbrane Sifeta Podžića da angažuju helikopter kako bismo tijelo što prije sklonili iz snijega. Na terenu su ekipe Gorske službe spašavanja, angažovana je i Civilna zaštita, radimo sve kako bismo što prije završili akciju", rekao je Isaković.


Inače, stijena Cetina je jedna od najtežih stijena za penjanje. R.Š. je već 6. februara bio na ovoj lokaciji, a danas su pokušali ponovo popeti se. No, za ovog iskusnog planinara bila je kobna lavina koja ga je usmrtila.

 

(Nap/DEPO PORTAL/ad/Foto:Arhiv)

 

 

BLIN
KOMENTARI