NOVINAR PITAO, ON DIREKTNO POTVRDIO

Logično je, predsjednik se ne izmiče: Bakir Izetbegović ponovo najavio svoju kandidaturu za Predsjedništvo BiH

Front 12.02.21, 19:32h

Logično je, predsjednik se ne izmiče: Bakir Izetbegović ponovo najavio svoju kandidaturu za Predsjedništvo BiH
Izetbegović je još 9. juna 2020. godine najavio da će biti kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH uz poruku da je “predsjednik stranke dužan, dakle, nositi zastavu stranke kada su u pitanju izbori”

 

 

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović ponovo je večeras na O kanalu najavio svoju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH, piše PRESS.

 


On je na direktno pitanje novinara odgovorio da će konačnu odluku donijeti SDA, ali da je za njega logično “da se predsjednik stranke ne izmiče”.


- Ja mislim da to svaki predsjednik stranke, ako to ljudi od njega traže, treba uraditi - kazao je Izetbegović.


Dodao je da neće imati problem s tim ukoliko SDA predloži nekog drugog kandidata tj. da je spreman dati drugom kandidatu svoju podršku. Međutim, gledajući odnose unutar SDA već je izvjesno kako ne postoji kritična masa u SDA koja se smije suprotstaviti želji Bakira Izetbegovića da po treći put zasjedne u fotelju člana Predsjedništva BiH.


Izetbegović je još 9. juna 2020. godine najavio da će biti kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH uz poruku da je “predsjednik stranke dužan, dakle, nositi zastavu stranke kada su u pitanju izbori”.


Nakon njega, 2. decembra 2020. godine, aktuelni član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović (SDA) “ekskluzivno” je najavio da na idućim izborima neće biti kandidat za člana Predsjedništva BiH i da je logično da kandidat SDA bude Bakir Izetbegović.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI