VIDEO/ SDA znala da nema 18 ruku u Mostaru

Konaković pozvao Izetbegovića: Dajte da vam jednom kao državniku aplaudiramo

Front 10.02.21, 12:39h

Konaković pozvao Izetbegovića: Dajte da vam jednom kao državniku aplaudiramo
Citirajući predsjednika SDP-a Nermina Nikšića, Konaković je zaključio da to ne bi bio poraz ni bošnjačke ni hrvatske politike, već pobjeda bosanskohercegovačke strane

 

Elmedin Konaković, lider NIP-a, na Facebooku je uputio još jedan poziv predsjedniku SDA, Bakiru Izetbegoviću da okupi dovoljno političkih snaga koje bi bile u stanju da izaberu novog gradonačelnika Mostara.

 

"Dajte da vam jednom kao državniku aplaudiramo", kazao je Konaković.

 

Konaković ističe da Izetbegović ne smije ispustiti šansu koju je omogućio OHR poništavanjem prvog kruga glasanja.

 

"Stranka demokratske akcije je znala da nema 18 ruku u Mostaru, a ipak je krenula u proces biranja novog gradonačelnika", istakao je Konaković te napomenuo da Boška Ćavar predstavlja veliku pobjedu bosanskohercegovačke politike.

 

Mi sumnjamo u liderstvo Bakira Izetbegovića, ističe, pa ipak bi mu aplaudirali kada bi okupio 18 ili više ruku u Gradskom vijeću Mostara, koje bi implementirale novu bosanskohercegovačku politiku.

 

Citirajući predsjednika SDP-a Nermina Nikšića, Konaković je zaključio da to ne bi bio poraz ni bošnjačke ni hrvatske politike, već pobjeda bosanskohercegovačke strane.

 

Konaković nije objavio iz koje stranke, u slučaju da dođe do ovakvog razvoja situacije, bi takav kandidat bio predložen.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI